Finansdirektør Jan Ole Stangeland blir toppsjef i Stein Erik Hagens Canica

Jan Ole Stangeland går fra stillingen som finansdirektør og blir ny administrerende direktør i Canica Norge.

Publisert: Publisert:

Han erstatter dermed Nils K. Selte, som mandag ble utnevnt som ny konsernsjef i Orkla etter Jaan Ivar Semlitsch.

Det kommer frem i en pressemelding fra Canica mandag morgen. Canica er største aksjonær i Orkla.

– Jeg er veldig glad for at Jan Ole har takket ja til å bli Canicas nye administrerende direktør, sier styreleder i Canica Caroline Hagen Kjos.

Hun legger til at Stangeland kjenner selskapet godt og at han har vært en viktig bidragsyter til Canicas utvikling over flere tiår.

Les også

Nils K. Selte blir ny Orkla-sjef – tar over for Jaan Ivar Semlitsch

– Samtidig vil jeg benytte anledningen til å takke Nils for hans bidrag i Canica fra ulike lederroller siden 2001. Under hans ledelse har Canica utviklet seg til å bli et av Norges ledende familieeide selskaper, og det er skapt betydelige verdier.

– Vi setter stor pris på at han har tatt på seg oppgaven med å lede Orkla videre, og ser frem til et godt samarbeid.

Stangeland overtar som administrerende direktør med umiddelbar virkning. Han har jobbet i Canica siden 2001 i ulike stillinger, og kjenner selskapet, de ansatte og eierne godt.

– Canica har vært mitt yrkesmessige hjem i over 20 år, og det var med glede jeg takket ja til å bli selskapets nye administrerende direktør. Vi har et fantastisk team som har levert gode resultater over lang tid, og jeg har store forventninger til veien videre, sier Stangeland i meldingen.

Mandag morgen ble det kjent at Jaan Ivar Semlitsch er ferdig som konsernsjef i Orkla etter to og et halvt år.

Semlitsch har ledet konsernet siden august 2019, da han gikk fra stillingen som toppsjef i Elkjøp Nordic som han hadde hatt i seks år.

– Ja, jeg skulle gjerne ha fortsatt lenger som konsernsjef, sier Semlitsch til E24 og forklarer:

– Orkla har levert god leveringsevne og kontanstrøm gjennom hele pandemien og nå også gjennom krigen i Europa. I tillegg er gode strukturelle oppkjøp på syv milliarder gjennomført i 2021. Så Orkla er godt rustet for fremtiden for en spennende reise med svært dyktige ansatte og med mange muligheter for ytterligere lønnsom organisk vekst.

Publisert: