Oppgang på Wall Street

De amerikanske aksjemarkedene bevegde seg tilbake i positivt terreng før stenging torsdag. Teknologitunge Nasdaq steg 1,6 prosent.

Publisert:

De tre toneangivende indeksene har i løpet av dagen pekt både opp og ned, men ved stenging pekte pilene oppover.

Slik så det ut på Wall Street klokken 22.00:

  • S&P 500 opp 0,95 prosent
  • Nasdaq steg 1,62 prosent
  • Dow Jones opp 0,64 prosent

Overordnet har det likevel vært en tung periode aksjemarkedene. Samleindeksen S&P 500 er ned over tre prosent den siste måneden, og ned mer enn 20 prosent siden nyttår.

– Vi er litt i en gråsone nå ettersom de store inflasjonstallene og den store Fed-avgjørelsen er bak oss. Investorer prøver å finne ut den neste retningen for markedene. Vil økende inflasjon presse Fed over randen? Vil inntektene endelig falle? Hvis du svarer ja på ett av disse spørsmålene, skal sannsynligvis markedene ned, sier Mike Bailey, forskningsdirektør i FBB Capital Partners, til Bloomberg.

– For at vi skal tro at dette er en mer vedvarende bevegelse, trenger vi definitivt å se en forbedring ikke bare i noen av de økonomiske dataene, men mer spesifikt en forbedring i inflasjonen, sier Todd Jones, investeringssjef i Gratus Capital til CNBC om oppturen på Wall Street så langt denne uken.

Ellers har flere selskapet beveget seg på Wall Street i løpet av handelsdagen:

  • WeWork steg med 15,8 prosent etter Credit Suisse satte opp prismålet nesten det dobbelt av gårsdagens kurs.
  • United Airlines er ned 2,5 prosent etter at selskapet kuttet 12 prosent av flygningene ut av flyplassen i Newark.
  • Kosmetikkprodusenten Revlon endte seiersrekken med nedgang på 11,5 prosent. Selskapet har firedoblet sin verdi de siste de tre siste handelsdagene på Wall Street, etter at selskapet søkte om konkursbeskyttelse forrige uke.
  • Funko som står bak figurene med samme navn, er opp 12,7 prosent etter at JPMorgan oppgraderte aksjen fra nøytral, og kaller leketøyindustrien for en trygg havn for investorer.

Powell i Kongressen igjen

USAs sentralbanksjef Jerome Powell var i ilden i Kongressen for andre dag på rad, denne gang i Representantenes hus.

Han sa mye av det samme som han sa onsdag, da han talte til Senatet, blant annet at sentralbanken er sterkt forpliktet til å få inflasjonen ned igjen, ifølge CNBC.

Redegjøringen kommer uken etter at sentralbanken hevet renten med 0,75 prosentpoeng i et forsøk på å dempe prisveksten. Inflasjonen i USA var på 8,6 prosent i mai.

Stramt arbeidsmarked

En av momentene sentralbanken er opptatt av er det stramme arbeidsmarkedet, med mange ledig jobber sammenlignet med hvor mange arbeidsledige det er.

Det var færre som søkte om ledighetstrygd i USA for første gang («jobless claims») i forrige uke, sammenlignet med uken før. Antallet var 229.000, ned 2.000 fra uken før. Det var samtidig litt høyere enn det økonomene hadde ventet, ifølge Reuters.

Nye søknader om ledighetstrygd må ifølge økonomer opp i 250.000 for å hjelpe til å få tilbake balansen mellom tilbud og etterspørsel etter arbeidskraft, og roe lønnsveksten, skriver nyhetsbyrået.

Publisert:

Her kan du lese mer om