Utlover én million dollar i dusør for Tether-informasjon

Hindenburg Research utlyser dusøren for å sette søkelys på verdiene som sikrer prisen på kryptovalutaen Tether. – Patetisk ønske om oppmerksomhet, svarer Tether-selskapet.

KRYPTOVALUTAEN Tether er en såkalt stablecoin, med fast pris på én dollar. Nå settes det søkelys på reservene som støtter verdiene bak.
Publisert: Publisert:

Tether er den femte største kryptovalutaen med en samlet verdi i sirkulasjon på nær 70 milliarder dollar, eller 581 milliarder kroner, ifølge Coinmarketcap.

Kryptovalutaen er den største av typen stablecoin, som betyr at prisen er stabil og knyttet til en fast verdi, i dette tilfellet én dollar. Verdien støttes av tradisjonelle valutareserver, verdipapirer og digitale valutaer.

– Vi mener virkelig at Tether bør komme med en fullstendig og grundig offentliggjøring av reservene for publikum. I mangel på dette, tilbyr vi en premie på 1.000.000 dollar til alle som kan gi oss eksklusive detaljer om Tethers antatte reserver, sier Hindenburg Research-grunnlegger Nathan Anderson i en pressemelding.

Det er bakgrunnen for at de denne uken lanserte dusørprogrammet «The Hindenburg Tether Bounty Program», omtalt av Financial Times.

Verdien på antallet Tether i sirkulasjon har økt kraftig i løpet av året til nær 70 milliarder dollar.

Manglende åpenhet om gigantverdier

Stablecoins har fått en sentral rolle som bindeledd mellom det tradisjonelle og det digitale markedet, og brukes også mye til å kjøpe og selge andre kryptovalutaer.

Men etter hvert som valutaen har blitt stadig større, ønsker Hindenburg en klargjøring av verdireservene, som på det nåværende nivået må være gigantiske.

Hindenburg er ikke de eneste som etterlyser mer åpenhet om dette.

Dusørutlysningen kommer mindre enn en uke etter at amerikanske myndigheter ga selskapet bak Tether en bot på 342 millioner kroner for feilaktige påstander om at valutaen var fullt ut støttet av dollarreserver, skriver Reuters.

Les på E24+

Kryptoeksperter: Her bør du investere – og dette bør du holde deg langt unna

– Patetisk

«Dette stuntet fra Hindenburg Research er et patetisk rop om oppmerksomhet», svarer selskapet bak Tether, og legger til at det ikke er første gang Hindenburg finner på ting i jakten på profitt.

Hindenburg understreker selv at de ikke holder verdier knyttet til kryptovaluta.

Investeringsfirmaet er kanskje best kjent for norske lesere etter sine svindelpåstander knyttet til Nel-partneren Nikola, som førte til at Nikola-grunnlegger Trevor Milton måtte gå av som styreleder.

«De prøver å diskreditere ikke bare Tether, men en hel bevegelse. Heldigvis ser alle gjennom deres opportunisme, da bitcoin nærmer seg en ny topprekord», skriver Tether-selskapet.

Prisen på den aller største kryptovalutaen bitcoin steg denne uken til det høyeste noensinne på 66.930 dollar.

«Tether er banebrytende, en spesiell rase i business, og vi har store visjoner for fremtiden», skriver selskapet videre.

De understreker at de i likhet med de som kom før dem, blir gransket mer enn andre, men at de forstår sitt ansvar, og vil fortsette å fokusere på kundenes krav og forsvare kryptomarkedene.

Hindenburg Research Announces $1,000,000 Bounty For Details On Tether’s BackingTether Responds to Cynical Bounty from Hindenburg Research | TetherReuters-saken finner du harFinancial Times-saken finner du her
Publisert:
Gå til e24.no