Oppgang på børsene i Asia: – Fortsatte innhentingen

Teknologiaksjer ledet an i oppgangen på børsen i Tokyo, og investorene fulgte med på Apples leverandører etter produktslipp.

I Tokyo steg Nikkei 225 tirsdag morgen.
Publisert: Publisert:

Det er positiv stemning på børsene i Asia og Stillehavsområdet tirsdag morgen.

Slik så det ut omtrent klokken 5.45:

  • Nikkei 225 i Tokyo opp 0,65 prosent
  • Hang Seng i Hongkong opp 1,24 prosent
  • Kospi i Seoul opp 0,61 prosent
  • Shanghai Composite opp 0,70 prosent
  • FTSE Straits Times i Singapore opp 0,55 prosent
  • ASX 200 i Sydney opp 0,22 prosent

– Asiatiske markeder har generelt fulgt Wall Street og fortsatte innhentingen, bortsett fra bekymring for den kinesiske økonomiske vekst som skader markedenes prestasjon, sier Edison Pun, senioranalytiker i Saxo Markets, ifølge Reuters.

Mandag ble det kjent at veksten i den kinesiske økonomien avtok i årets tredjekvartal, og veksten endte på 4,9 prosent, sammenlignet med fjoråret, det er ned fra 7,9 prosent i forrige kvartal.

Les også

Den økonomiske veksten i Kina avtok i tredje kvartal

Teknologiaksjer ledet an i Tokyo

Teknologiaksjer ledet an i oppgangen på Nikkei 225 i Tokyo, skriver Reuters, det til tross for bekymringer knyttet til landets resultatsesong som starter neste uke.

Nyhetsbyrået trekker frem selskaper som chipprodusenten Tokyo Electron (opp 2,58 prosent), Soft Bank gruppen (opp 2,90) og robotprodusenten Fanuc (opp 1,53 prosent).

Les også

Ny resultatuke på trappene: Tror Tesla håvet inn over 110 milliarder kroner

Følger med på Apple-leverandørene

CNBC trekker frem at investorene fulgte med på leverandøraksjene i Asia, etter at Apple presenterte nye produkter mandag kveld. Tek.no trekker blant annet frem at teknologigiganten presenterte Apple Pro-maskiner som skulle vært lansert for flere år siden, og nye Airpods.

Bloomberg trekker også frem teknologiaksjenes oppgang, men påpeker at det er utsikter for en solid resultatsesong, til tross for inflasjonsbekymringer.

Aksjen til Apple var blant de som steg mandag kveld, da teknologiaksjene ledet an på den amerikanske børsen. Børsdagen endte med oppgang på to av tre indekser.

Her til lands endte også gårsdagen med ny sluttrekord for Hovedindeksen på Oslo Børs. Til tross for at gårsdagen var preget av nedgang i både Asia og Europa.

Publisert: