Dagen på Wall Street

Dagen endte svakt opp på Wall Street: Leketøysprodusent hoppet 12 prosent

Ukens første handelsdag på Wall Street endte med en jevnt over flat utvikling. Denne uken kommer det et skred av resultater, og særlig er teknologigigantene godt representert.

 • Harald Hoff
 • Joachim Birger Nilsen
Publisert:

De toneangivende indeksene på Wall Street endte slik mandag:

 • Industritunge Dow Jones opp 0,24 prosent.
 • Teknologi- og vekstpregede Nasdaq Composite ned 0,03 prosent.
 • Den brede «verdensindeksen» S&P 500 opp 0,24 prosent.

Resultatsesongen er i full gang for sommeren. Der en rekke selskap i USA allerede før handelsåpning mandag hadde publisert resultatene sine.

Mandag vil alle øyne være på Tesla som slipper resulter etter stengetid. Forrige uke meldte Tesla-sjefen Elon Musk at selskapet igjen var villig til å ta betalt i bitcoin for el-bilene sine. Tesla er opp 3,5 prosent mandag kveld.

Senere denne uken kommer også resultatene til tek-gigantene Apple(opp 0,38 prosent), Microsoft(ned 0,34prosent) og Google-eieren Alphabet (opp 0,43 prosent).

– Alle forventer at inntjeningen i år skal være robust som følge av at det er lett å sammenligne årets situasjon med fjorårets. Om den trenden skulle slå feil, så vil det definitivt være noe som får utslag på markedene, sier president i fondsselskapet Pacer ETFs, Sean O'Hara, til Reuters mandag.

Les også

Investor dumpet Harmonychain-aksjer med tap: – Caset er annerledes

Trippel rekord forrige uke

Det er duket for en av de travleste resultatukene på Wall Street for året. Flere fremtredende selskaper legger frem tall i løpet av uken.

Andre kvartal har gått bedre enn ventet for majoriteten av selskapene på den brede S&P 500-indeksen, hvor hele 88 prosent av selskapene har kunnet melde om en fortjeneste per aksje i overkant av estimatet, skriver CNBC.

Dette kommer etter at alle de tre toneangivende indeksene avsluttet forrige ukes handel på rekordnivåer.

Resultatfeber

Det har i løpet av dagen kommet følgende resultater fra fremtredende selskaper på de amerikanske børsene:

 • Leketøygiganten Hasbro melder om en fortjeneste per aksje godt over analytikernes forventninger. Det samme gjelder inntektene, som hoppet med 54 prosent og landet på 1,32 milliarder dollar, ifølge Yahoo Finance. Aksjen hopper 12,05 prosent ved stengetid mandag kveld.
 • Forsvarskjempen Lockheet Martin melder om en omsetning som slo analytikernes forventninger, mens fortjeneste per aksje var marginalt lavere, ifølge CNBC. Aksjen faller 3,33 prosent ved stengetid mandag kveld.
 • Amsterdam-baserte Philips, en av verdens største produsenter av forbrukerelektronikk, kunne mandag melde om et overskudd på 45,8 millioner dollar i andre kvartal, viser regnskapsrapporten. Samtidig endte de samlede inntektene på 4,45 milliarder dollar. Aksjen har falt rundt 12 prosent så langt i år, og markedet virker ikke videre fornøyd med de nye tallene - aksjen faller ytterligere 4,23 prosent ved stengetid mandag kveld.
 • Tencent Music Entertainment faller 3,29 prosent ved stengetid mandag kveld etter ytterligere meldinger om regulatoriske grep fra myndighetene. Morselskapet falt også 5,8 prosent i morgentimene etter at markedet sendte teknologiaksjene nedover i Hongkong. Kinesiske konkurransemyndigheter ga i helgen Tencent beskjed om å gi fra seg lisensrettigheter til musikk, og ga selskapet et gebyr for brudd på regelverket i forbindelse med et oppkjøp av China Music tilbake i 2016.
Leketøysprodusenten Hasbro, som blant annet står bak Monopol-spillene, hoppet 12 prosent etter sterke resultater mandag.

Seadrill fortsetter nedtur

Det kriserammede riggselskapet Seadrill stupte på Oslo Børs mandag, etter at de ble enig i helgen med sentrale långivere om en redningsplan. Den andre redningsplanen på få år for det gjeldstyngede selskapet.

Selskapet handles også på det amerikanske markedet, og er ved stengetid mandag kveld ned 50 prosent. Tidligere på dagen var aksjen ned 50 prosent på Oslo Børs.

Redningsplanen for selskapet, der John Fredriksen er største eier, innebærer at gjelden skal reduseres med omtrent 5 milliarder dollar, eller 44 milliarder kroner. I tillegg skal det hentes 350 millioner dollar i ny kapital.

Planen legger også opp til at dagens aksjonærer blir sittende igjen med smuler. Dersom planen gjennomføres vil de beholde 0,25 prosent av selskapet.

Mandag kveld handles et fat et fat Brent-olje fra Nordsjøen for 74 dollar, og er ned 0,26 prosent. Amerikansk lettolje, WTI, er på sin side ned 0,56 prosent og handles til 71,66 dollar.

Les på E24+

En risikosport å sitte på kinesiske aksjer

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Wall Street
 3. Dow Jones
 4. Nasdaq
 5. S&P 500

Flere artikler

 1. Teknologiaksjer falt før resultatslipp

 2. Pizzafest på positiv Wall Street

 3. Industrifall på Wall Street

 4. Virgin Galactic stupte på positiv på Wall Street

 5. Teknologiaksjer ledet an på Wall Street