Sveaas med på søksmål etter oppkjøpsfiasko

Lørdag varslet Oslo Børs-selskapet Instabank søksmål mot Lunar Bank, nå med storeier Kistefos med på søksmålet.

Christen Sveaas er en toneangivende investor på Oslo Børs.
Publisert:

Ved midnatt fredag ble det klart at Lunar ikke hadde skaffet seg nødvendig kapital og milliardoppkjøpet av Instabank gikk i vasken. På lørdag sa Instabank-sjefen Robert Berg til E24 at han sammen med tre fjerdedeler av aksjonærene har varslet et søksmål mot Instabank.

Kistefos-sjef Bengt A. Rem bekrefter overfor E24 at Christen Sveaas-eide Kistefos er med på søksmålet. Kistefos sitter på nær 25 prosent av aksjene i Instabank.

I en pressemelding som fulgte bortfallet av oppkjøpet skrev Lunar «det ikke har vært mulig å oppnå den nødvendige regulatoriske godkjennelsen for oppkjøpet av Instabank».

Den nødvendige regulatoriske godkjennelsen gikk ut på at Lunar fikk et kapitalinnhentingskrav fra Finanstilsynet som hadde frist 1. oktober. Instabank-aksjonærene mener Lunar kunne ha hentet inn pengene hvis de hadde ønsket det.

– Det reelle grunnen for at de ikke gjennomfører er fordi de angrer seg, og at de har ikke lyst til å kjøpe banken, sa Robert Berg, til E24 på lørdag.

Andre investorer som er med på søksmålet er Kristian Falnes som er 10. største eier i selskapet og sitter på nært 2,6 prosent av aksjene, viser en oversikt fra dataleverandøren Infront.

Lunar gjentar overfor E24 søndag at de ikke ønsker å kommentere saken.

Publisert:
Gå til e24.no