Pinterest raser etter tallslipp

Det sosiale mediet leverte svakere omsetning enn ventet i fjerde kvartal.

Pinterest-logoen ble slått stort opp på utsiden av New York-børsen da selskapet ble notert i 2019.
Publisert:

Pinterest hadde inntekter på 877 millioner dollar i fjerde kvartal, viser kvartalsrapporten som ble lagt frem mandag kveld.

Selv om det er en vekst på fire prosent fra samme tid året før, var det svakere enn ventet. På forhånd hadde analytikerne ventet en omsetning på 887,2 millioner dollar, ifølge Bloomberg.

Pineterest-aksjen raser i etterhandel på Wall Street etter tallslippet. Aksjen er ned 10,7 prosent ved 22.55-tiden.

Bill Ready, toppsjef i Pinterest, omtaler 2022 som et «solid år» for selskapet i kvartalsrapporten, og peker blant annet på at man var tilbake til vekst i antallet brukere.

Toppsjefen er samtidig inne på at alt ikke er rosenrødt for bransjen.

Les på E24+

Emil satser på utbytteaksjer: – Målet er 100.000 kroner utbetalt i året

Google-eier Alphabet, som får mye av inntektene fra annonsøromsetning gjennom Google, leverte et skuffende resultat forrige uke. Facebook- og Instagram-eier Meta leverte på sin side bedre tall enn ventet, men opplevde likevel omsetningsfall.

– Selv om bransjen som helhet er i motvind, tilpasser vi oss raskt til endrede makroomstendigheter og er innstilt på å skape en mer positiv online-opplevelse for våre brukere og annonsører, sier Ready i rapporten.

Antall aktive brukere på det sosiale mediet var 450 millioner i fjerde kvartal, også det en økning på fire prosent målt mot samme tid i 2021. Brukertall var omtrent som analytikerne ventet.

Resultatet på 0,29 dollar per aksje var samtidig litt bedre enn ventet. Det er likevel svakere enn resultatet i fjerde kvartal 2021, som var på 0,49 dollar per aksje.

Samtidig med resultatslippet annonserte selskapet at finansdirektør Todd Morgenfeld går av til sommeren, etter mer enn seks år. Pinterest-styret har også godkjent et tilbakekjøpsprogram av egne aksjer på inntil 500 millioner dollar.

Publisert:

Her kan du lese mer om