Tungt fall for Røkkes fornybarselskaper

Alle de tre selskapene til Røkke falt mer enn 7 prosent. Også Telenor-aksjen er på vei nedover, etter å ha skrevet ned hele investeringen i Myanmar.

Ferske resultater er i fokus på Oslo Børs tirsdag.
Publisert:

Hovedindeksen endte ned 0,75 prosent på Oslo Børs tirsdag.

Nel-aksjen ble dagens største taper. Den faller tungt etter å ha levert sin ferskeste resultatrapport før åpningstid. Nel-aksjen har vært automatisk handelsstanset på grunn av store svingninger i løpet av dagen, og er ved stengetid ned 15,84 prosent.

Hydrogenselskapet meldte økte inntekter og en rekordhøy ordreserve. Samtidig økte også kostnadene, noe som bidro til å trekke resultatet før skatt ned til minus 580 millioner, fra minus 5,2 millioner i fjor.

Også Telenor leverte tall på morgenen, og varslet at de skriver ned hele investeringen i Myanmar på 6,5 milliarder kroner til null. Årsaken er «usikkerheten i landet» og at Telenor ser «få tegn til bedring i tiden fremover».

Tapet i Myanmar setter spor i regnskapet for første kvartal, da Telenor hadde et justert resultat etter skatt på minus 3,89 milliarder kroner – ned fra overskuddet på 698 millioner i fjor.

Telenor-aksjen faller 1,94 prosent ved stengetid.

Les også

Aksjeinvesteringer trakk ned Nel-resultatet: Tapte 580 millioner i første kvartal

Nedgang for Røkke-selskaper

Røkke-selskapet Aker Offshore Wind, som fortsatt er under oppbygging, gikk med et underskudd på 52,6 millioner kroner i første kvartal. Til sammenligning tapte selskapet 69,6 millioner i løpet av hele 2020. Omsetningen var på 538.000 kroner i første kvartal, og på 1,7 millioner for hele fjoråret.

Aksjen i Aker Offshore Wind faller 7,82 prosent ved stengetid.

CO2-lagringsselskapet Aker Carbon Capture fikk samtidig et resultat på minus 23,5 millioner kroner i første kvartal. Selskapet melde også at de vurderer å starte hydrogenproduksjon sammen med Aker Clean Hydrogen og Aukra kommune.

Aker Carbon Capture-aksjen er ned 8,93 prosent.

Les også

Telenor skriver nede hele Myanmar-investeringen på 6,5 mrd.

Aker Horizons har levert en resultatoppdatering før åpningstid, der det kom frem at nettoverdien av selskapets investeringer endte på 15,9 milliarder i første kvartal. Selskapet opplyser også at de øker kredittfasiliteten sin til 400 millioner euro.

Aksjen i Aker Horizons faller 7,21 prosent ved stengetid.

Ellers har også oljeselskapet Okea levert tall, og snudde til overskudd i kvartalet som gikk. Resultatet etter skatt landet på 23 millioner kroner. I samme kvartal året før gikk selskapet 785 millioner i minus, da oljeprisfall, en svakere kronekurs og viruskrise preget markedet.

Okea-aksjen er ned 2,19 prosent ved stengetid.

Les også

Slik gikk det med Røkkes grønne selskaper

Koch-familien inn i 2020 Bulkers

Aller mest omsatt på Børsen er Tor Olav Trøim-selskapet 2020 Bulkers, etter at Spring Creek Capital kjøpte 1,5 millioner aksjer. Aksjene ble solgt til 103 kroner per stykk, som er en rabatt på 10,89 prosent mot gårsdagens sluttkurs. Tirsdag handles aksjen for 109,5 kroner, ned 5,19 prosent ved stengetid.

Spring Creek Capital er et selskap innenfor Koch Industries, som styres av toppsjefen Charles Koch og hans svigerinne Julia Koch. Koch-familien er blant verdens rikeste familier, og er ifølge Forbes den andre rikeste familien i verden.

Bank Norwegian-eier Norwegian Finans Holding er samtidig opp 9,69 prosent, dagen etter at det ble kjent at den svenske banken Nordax planlegger å legge inn et nytt bud på banken.

Ellers har Volue flyttet over fra Euronext Growth til Oslo Børs tirsdag, og aksjen er ned 2,29 prosent.

Oljeprisen har for øvrig snudd oppover. I ved stengetid omsettes ett fat med nordsjøolje (Brent spot) for 68,39 dollar, opp 1,18 prosent siden midnatt.

Publisert: