Trøim tegnet seg for aksjer i Borr Drilling for 23 mill. kroner
Det kriserammede riggselskapet har hentet inn 260 millioner kroner i frisk egenkapital.
Finansmannen Tor Olav Trøim tegnet seg for i underkant av 4,58 milioner aksjer i Borr Drillings kapitalinnhenting, fremgår det onsdag morgen.
Det tilsvarer aksjer for rundt 23 millioner kroner, basert på at tegningskursen i emisjonen ble satt til 5,01 kroner per aksje.
Trøim vil etter emisjonen sitte på rundt 14,2 millioner Borr Drilling-aksjer, eller 6,8 prosent av de utestående aksjene i riggselskapet.
Hentet inn mindre enn først varslet
Tirsdag kveld ble det kjent at gjeldstyngede Borr Drilling, som ble grunnlagt av Trøim, på nytt var enige med sine banker og fondet Hayfin om finansiering.
Den nye avtalen bidrar med ytterligere 12 millioner dollar i likviditet, eller 113 millioner kroner, i tillegg til refinansieringen av gjelden som ble meldt sist uke.
Samtidig ble det kjent at beløpet i kapitalinnhentingen på tidligere varslede 40–50 millioner dollar senkes. Fasiten endte på 27,5 millioner dollar, eller rundt 260 millioner kroner, opplyses det onsdag.
Dermed er likviditeten Borr sikrer seg fortsatt på i overkant av 700 millioner dollar, eller 6,6 milliarder kroner, i løpet av 2021 og 2022, ifølge selskapet.
Styreleder Paal Kibsgaard tegnet seg for 120.000 aksjer i emisjonen, mens toppsjef Patrick Schorn tegnet seg for 981.000 aksjer. De sitter etter emisjonen på henholdsvis 452.069 aksjer og en million aksjer i Borr Drilling.
Jobber videre for å sikre mer penger
Borr Drilling, der pengene renner ut, sliter tungt i det tyngede riggmarkedet.
Riggbransjen hadde fortsatt ikke hentet seg inn etter oljesmellen i 2014 da coronakrisen inntraff. Nå er det for mange rigger og gjelden i flere selskaper er massiv.
– Umiddelbart etter egenkapital-transaksjonen begynner vi å jobbe med verftene om avtaler for å styrke likviditeten ytterligere, uttalte Patrick Schorn i meldingen tirsdag.
Samtidig fremgikk det at Borr Drilling-styret dropper forslaget om å kjøpe tilbake obligasjoner i det konvertible lånet på 350 millioner dollar. Beslutningen forklares med «markedsvolitalitet og ugunstig prisindikasjon for det konvertible lånet».
Aksjeras
Meglerhuset Kepler Cheuvreux har nylig uttalt at Borrs finansielle profil ikke er attraktiv, i lys av et riggmarked som det forventes vil fortsette å være under press knyttet til utnyttelse og dagrater.
Det ble også trukket frem at krisegrepene ikke har noen betydelig effekt på Borrs totale gjeldsnivå, som Kepler Cheuvreux mener er hovedårsaken til at investorer holder seg unna riggselskapet.
Borr Drilling-aksjen lå på toppen i 2018 på 212 kroner, mens den tirsdag avsluttet til kurs 6,32 kroner på Oslo Børs.
Bare siden årsskiftet har riggaksjen falt fra 76 kroner, tilsvarende et ras på over 90 prosent. Markedsverdien er nå på 992 millioner kroner, ned fra 8,5 milliarder kroner ved årsskiftet.