Børsraketten Pexip: – Tror pandemien vil ha en langsiktig effekt

Nykomlingen på Børsen økte inntektene med 67 prosent til 150,1 millioner etter syvdobling i bruken av videoløsninger.

Publisert:

Videokonferanseselskapet Pexip rapporterte om en omsetning på 150,1 millioner kroner for første kvartal 2020, som er en økning på 67 prosent sammenlignet med samme kvartal året før.

– Pexip har opplevd en betydelig økning i etterspørselen etter vår videokonferanseplattform som et resultat av Covid-19. Vi har sett en økning på syv ganger så mye i bruk på tvers av eksisterende og nye kunde, skriver administrerende direktør Odd Sverre Østlie i en kommentar.

Brutto driftsresultat havnet på 35 millioner kroner i første kvartal, opp fra 19,8 millioner kroner første kvartal 2019.

Driftsresultatet havnet på 25 millioner kroner, opp fra 7,9 millioner samme periode i fjor.

Les på E24+

Ellevill børsuke for Aksel Lund Svindal: Slik gikk han fra alpiness til suksessinvestor

Tror på positiv coronaeffekt

– Vi tror imidlertid at Covid-19 vil ha en langsiktig effekt på etterspørselen etter videokommunikasjon etter hvert som flere blir vant til å møtes virtuelt, skriver Østlie videre.

I rapporten skriver selskapet også at de tror de pågående endringene i arbeidshvertdagen med større bruk av hjemmekontor, ekstern konsultasjon og konferanser vil fortsette å drive bruken av video utover coronakrisen.

Samtidig skriver selskapet at de hadde en betydelig salgsvekst i første kvartal, og venter lavere vekst i årlig løpende omsetning på kvartalsbasis i andre kvartal ettersom de ser tegn på at situasjonen stabiliserer seg.

Selskapet har også økt antall ansatte med 44 ved utgangen av 2019, fra 186 til 230 ansatte per dags dato.

Les på E24+

Pexip går på børs: Dette må du vite om Børsens nye IT-yndling

Se rapporten her
Publisert:
Gå til e24.no