Børsdagen

Nytt tungt Norwegian-fall på Børsen

Krisepakken fra norske myndigheter virker ikke å hjelpe på aksjonærenes tro på Norwegian. Mandag formiddag fortsetter nedturen i selskapet.

Helge Mikalsen
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Etter en halvtimes handel er Norwegian-aksjen ned 14,08 prosent i starten av en ny handelsuke på Oslo Børs. Aksjen omsettes nå for kurs 9,15 kroner.

Flyselskapets aksje er blant selskapene som faller mest på Børsen etter en halvtimes handel.

Utviklingen kommer etter at selskapets aksje fredag falt nær syv prosent etter at et flertall på Stortinget la frem en krisepakke til norske flyselskap.

Pakken omhandler lånegarantier på totalt seks milliarder kroner, hvorav Norwegian kan få inntil tre milliarder av dette.

Selskapet må forholde seg til strenge betingelser før det vil få tilgang på lånegarantien for det fulle milliardbeløpet. I første omgang får selskapet mulighet til å låne 300 millioner kroner, dersom det klarer å finne en finansinstitusjon som vil garantere for 10 prosent av beløpet.

Deretter vil selskapet en garanti på 1,2 milliarder kroner dersom selskapet sikrer seg utsettelser på renter og avdrag fra kreditorene på øvrige lån. For å få de siste 1,5 milliarder kronene må selskapet ha en egenkapital på over åtte prosent.

Fredag kveld ble det i tillegg kjent at flyselskapet skal drifte minimum 210 ukentlige avganger i Norge under coronakrisen. Dette i en ordning som skal sikre at flytrafikken her til lands har et minimumstilbud selv på ruter som ikke er kommersielt lønnsomme nå for tiden. Staten tar merkostnaden for dette.

Les også

Staten betaler flyselskapene for 684 flyavganger i uken

Les også

Krisepakke til flyselskapene: – Ikke i nærheten av nok

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Norwegian
  3. Flyselskaper
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Store svingninger i Norwegian-aksjen

  2. Norwegian-aksjen klatrer rundt 30 prosent

  3. Svak oppgang på Oslo Børs avslutter turbulent uke

  4. Annonsørinnhold

  5. Oslo Børs fulgte verdensmarkedet kraftig nedover

  6. Norwegian har oppfylt vilkår for kriselånet fra staten