Bratt Tomra-fall de siste månedene: – Fremdeles høyt priset

Panteselskapet Tomras aksje er fortsatt dyr tross et fall fra toppnoteringen på 30 prosent, mener DNB Markets-analytiker Eivind Veddeng.

Tomra-sjef Stefan Ranstrand på selskapets hovedkontor i Oslo.

STAFF / X01095
  • Anders Nybakken Kvale
  • Infront TDN Direkt
Publisert:

Det norske pantesystemselskapet Tomras oppgang på Oslo Børs de siste årene har vært eventyrlig.

Siden 2014 hadde Tomra-aksjen frem til i sommer steget rundt 430 prosent til over 290 kroner. De siste månedene har imidlertid noe av luften gått ut av panteaksjen, og fredag handles den til 207 kroner.

Flere analytikere har understreket at aksjen har vært overpriset.

Les også

Svenske forvaltere tror på mer pantefest på Oslo Børs

– For høye forventninger

Analytiker Eivind S. Veddeng i DNB Markets, som har en hold-anbefaling på aksjen, mener konsensusforventningene til inntjeningen er for høye, ifølge TDN Direkt.

Analytikeren sier aksjen i utgangspunktet har falt fra et høyt nivå, og peker på at den fremdeles er høyt priset selv om den har falt 30 prosent fra toppen.

– Det som tynger aksjen, etter mitt syn, er for høye konsensusforventninger for fjerde kvartal og videre inn i 2020. Aksjen har svært høye inntjeningsmultipler med høye forventninger og nå fallende estimater, som er en uheldig kombinasjon for en så dyr aksje, sier han til TDN Direkt fredag.

Tomra legger frem sitt tredjekvartalsresultat 21. oktober, og DNB Markets-analytikeren ser ikke for seg at tallene blir spesielt svake.

Meglerhuset vil være oppmerksomme på kommentarer selskapet har knyttet til ordreinngang for sortering-virksomheten og hva de guider av inntekter for fjerde kvartal i divisjonen.

Les på E24+

Er Tomra-aksjen overpriset? Svaret ligger begravet i diamanter, blåbær og gummibjørner 

Jekker ned kursmålet

Danske Bank Markets kom i dag med nytt kursmål på Tomra-aksjen.

Meglerhuset opprettholder hold-anbefaling men nedjusterer kursmålet på aksjen til 220 kroner fra 274 kroner. Meglerhuset peker på økte investeringer og lavere ordreinngang, ifølge TDN Direkt.

Tomra har tidligere guidet en årlig vekst i inntjening på 10 prosent og en ebita-margin på 18 prosent i perioden 2018–2023. Meglerhuset har ikke troen på dette og viser til betydelige investeringer dette året, og at gevinsten av inntreden i nye markeder vil materialisere seg først etter 2020.

Til tross for høye verdsettelsesmultipler opprettholder meglerhuset hold-anbefalingen på Tomra basert på selskapets solide markedsposisjon og historikk samt gode trendutsikter og en solid ledelse, skriver TDN Direkt.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Tomra Engineering
  2. Oslo Børs
  3. DNB Markets

Flere artikler

  1. Veddemålene mot Tomra-aksjen øker i høy fart: – Svært sjeldent

  2. Aksjefest for tankrederier: Analytiker venter langvarig opptur

  3. Tungt fall på Oslo Børs – store utslag etter svake resultater

  4. Danske Bank venter flat utvikling i oljeinvesteringene: Nedgraderer seismikkaksjer

  5. DNB Markets advarer om tanksmell neste år