ANBEFALINGER: Ukens kommentar tar for seg tre Oslo Børs-aksjer som Investtech mener man bør kjøpe nå.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix
Kommentar

Kommentar: Kjøp disse aksjene nå

Det er fristende å selge aksjer som har steget, men Investtechs forskning viser imidlertid at dette har vært en dårlig strategi på Oslo Børs.

Geir Linløkken
Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert:

Det er fristende å selge aksjer som har steget, særlig om man sitter med en god gevinst selv. Investtechs forskning viser imidlertid at dette har vært en dårlig strategi på Oslo Børs. Aksjer som har brutt opp fra rektangelformasjoner, ligget i stigende trendkanaler, eller vist positivt kortsiktig momentum, har alle fortsatt en sterk utvikling. Vi ser på tre slike aksjer, som vi nå har kjøpsanbefaling på.

Foto: Graf: Investtech

Grafen viser hvordan aksjer på Oslo Børs som på dag null utløste kjøpssignal (blå) eller salgssignal (rød) fra rektangelformasjon (blå) på Investtechs kursdiagrammer utviklet seg de kommende 66 dagene. Den sorte linjen er gjennomsnittlig utvikling til Hovedindeksen.

Les flere kommentarer: Alle Investtechs analyser her

Graf: Investtech

Positive investorer presset Evry-kursen opp gjennom motstanden rundt 31 kroner for at par måneder siden. Det utløste kjøpssignal fra en stor rektangelformasjon. Slike formasjoner indikerer at aksjen innleder en stigende trend. Investtech-forskning: På Oslo Børs i perioden 1996 til 2018 var det 1250 tilfeller der aksjer hadde rektangeler med kjøpssignaler i Investtechs mellomlange kursdiagrammer. De tre etterfølgende månedene steg disse aksjene med 6,0 prosent i snitt, tilsvarende 2,8 prosentpoeng mer enn referanseindeksen.

Evry viser en stigende trendkanal på kort til mellomlang sikt. Det er ingen motstand i kursdiagrammet, mens Evry nå har støtte ved 30,70 kroner.

Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Anbefaling en til seks måneders sikt: Kjøp

Graf: Investtech

NRC Group brøt den fallende trenden i april, og etter en kort konsolideringsfase, brøt kursen opp i midten av mai og ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon.

Positiv volumutvikling styrker kjøpssignalet, og en videre oppgang indikeres.

På mellomlang sikt er det lite motstand før ved 84 kroner, så oppsiden er stor. På kort sikt er det motstand ved 64.40 kroner og støtte ved 62 og 60 kroner.

Anbefaling en til seks måneders sikt: Kjøp

Graf: Investtech

Fjordkraft Holding har falt kraftig de siste par dagene etter et nedsalg fra en stor investorer. Ser vi litt lengre tilbake, har imidlertid investorer måtte betale stadig mer for å komme seg inn i selskapet og kursen ligger i stigende trendkanal. En videre kursoppgang indikeres.

Anbefaling en til seks måneders sikt: Kjøp

Her kan du lese mer om