Advokat er hyret for mulig gruppesøksmål mot Bitcoins Norge: Kan bli krav på «flere titalls millioner»

Advokatfullmektig Erling Løken Andersen sier til E24 at han er hyret av kunder i et potensielt massesøksmål på flere titalls millioner kroner mot Bitcoins Norge. 

Kryptobørsen Bitcoins Norge sendte ut en melding forrige uke at de hadde blitt utsatt for et hackerangrep.
Publisert:

Mandag forrige uke fikk kundene hos kryptobørsen Bitcoins Norge beskjed om at deres kryptovaluta vil bli tvangssolgt til en vesentlig lavere pris som følge av et angivelig angrep mot leverandøren Alphapoint.

På en lukket gruppe på Facebook har advokatfullmektig Erling Løken Andersen i Advokatfirmaet Berngaard skrevet et innlegg lørdag 6. juli, der han skriver at han er hentet inn for å representere tidligere kunder av Bitcoins Norge for å anlegge et gruppesøksmål.

Advokatfullmektig Erling Løken Andersen i Berngaard.

Posten er kommentert mange ganger, og likt av hele 61 Facebook-brukere.

– Vi er i dialog med titalls, men det er mange som har engasjert seg. Det ligger potensielt an til et stort gruppesøksmål, sier Erling Løken Andersen i en telefon til E24.

– Vi har vært i kontakt med veldig mange av dem personlig. Mange av klientene føler seg lurt, og de stiller spørsmål til hvordan et slikt hackerangrep medfører at man skal tvangsselge hele porteføljen.

Løken Andersen sier det dreier seg om et potensielt krav på «i hvert fall flere titalls millioner kroner».

Bitcoins Norge har tidligere uttalt seg gjennom e-post og innlegg på egen Facebook-side. E24 har ikke fått kontakt med daglig leder og eier Ole André Torjussen.

I innlegget skriver han at påstanden vil være at kundene vil bli tilkjent såkalte «positive kontraktsinngåelser», altså mellomlegget på bitcoin-kursen fra 1. mai til 30. juni da selskapet hevder at de fleste bitcoins er tvangsrealisert.

Les denne guiden fra Dine Penger: Slik unngår du at kryptovalutaen din tvangsselges

Dette innlegget publiserte advokatfullmektig Erling Løken Andersen på den lukke Facebook-gruppen for dem som er interessert i Bitcoin og andre kryptovaluta.
Les også

Bitcoins Norge-sjefen: – Kundene har godtatt vilkårene

Differanse på 900.000 kroner

Advokatfullmektig Andersen sier enkelte av kundene har lidd store tap på en kraftig oppgang i bitcoin-kursen fra tidlig mai til juni.

En av kundene har en differanse på hele 900.000 kroner, og Andersen nevner flere med beløp på flere hundretusener.

– Litt av problemet er at vi ikke vet hvor stort det eventuelle kravet blir. Det er vanskelig å få oversikt over hvor mange som er kunder og ikke. Vi er helt avhengig av å komme i kontakt med så mange som mulig, sier Andersen.

Les også

Bitcoins Norge-sjefen: Det er ikke en «exit-scam»

Sender kravbrev

Ifølge Andersen vil et kravbrev sannsynligvis komme i løpet av noen uker.

Et gruppesøksmål vil kunne bli behandlet i Stavanger eller Oslo tingrett om kravet ikke blir etterkommet hos Bitcoins Norge med daglig leder Ole André Torjussen.

– Denne og neste uke kommer til å gå til organisering. Så vil vi se på et krav i tiden etter det, sier Andersen.

Publisert: