Solgt for 45 mill: Verdens dyreste Mercedes

Veteranbilen av typen 540K Special Roadster er den dyreste Mercedes-Benz noen gang solgt.Prisen? Nærmere 45 millioner kroner.

Publisert:

Det historiske salget ble gjennomført av auksjonshuset Sothebys i samarbeid med bilauksjon-spesialisten RM Auctions torsdag.

Se bildeserie av bilen her!

Den meget sjeldne bilen har tidligere tilhørt Formel 1-milliardæren Bernie Ecclestone.

Flere nyheter fra E24

Sjelden luksusbil

Ifølge bilauksjonshuset RM Auctions var det en dramatisk budrunde før bilen kunne bli erklært solgt for hele 8,25 millioner dollar, eller nærmere 45 millioner kroner - og derved bli verdens dyreste kjørbare Mercedes-Benz.

Bare 406 eksemplarer ble produsert av den eksklusive 540K modellen, hvorav kun 26 kunne smykke seg med navnet "Special Roadsters".

Den auksjonerte bilen omtales som en av de vakreste og mest sjeldne av sitt slag.

Se flere bilder av den luksuriøse veteranbilen her!

Vill og vakker

Mercedes-Benz 540K Special Roadster har posisjonert seg som epitomen av veteranbiler, og kan i tillegg til sitt fengslende utseende skilte med en imponerende motor.

Bilen var det naturlige midtpunktet på auksjonen, som med salget av 85 veteranbiler kunne markere det amerikanske auksjonshusets inntog på det europeiske markedet.

Flere nyheter om luksuriøse biler fra E24 Eksklusiv

Ecclestones samling

Formel 1-milliardæren Bernie Ecclestone brukte anledningen til å selge unna store deler av sin imponerende bilkolleksjon - blant annet

- Jeg begynte å samle på biler for lenge siden, så å selge den videre nå var en stor avgjørelse for meg. Jeg stolte på RM Auctions, og de har gitt meg både imponerende service og rekordresultater, sa Ecclestone i en pressemelding.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no