WSJ: Live Nation undersøkes for å ha tvunget til seg kunder

Det amerikanske justisdepartementet forbereder rettslige skritt mot Live Nation, etter at de skal ha tvunget kunder til å bruke Ticketmaster, ifølge kilder til Wall Street Journal.

Publisert: Publisert:

Eventbyrået Live Nation etterforskes i USA for anklager om at selskapet skal ha forsøkt å tvinge konsertarrangører til å benytte deres billettjeneste Ticketmaster. Det opplyser kilder til Wall Street Journal.

Ifølge avisen mistenker Det amerikanske justisdepartementet at Live Nation bryter mot vilkårene som ble satt da selskapet kjøpte opp Ticketmaster i 2010, noe selskapet benekter.

En del av denne avtalen var at selskapene kunne fusjonere, men at de skulle overholde vilkårene for å holde forbrukerprisene i sjakk for å bevare konkurransen i musikk- og billettbransjen.

Etter hvert som billettprisene har steget, har kritikerne stilt spørsmål ved om avtalen har fungert. Avtalen utløper neste år, men Det amerikanske justisdepartementet planlegger nå å be om en forlengelse, slik at begrensningene forhindrer den påståtte tvangen Live Nation har utøvd, ifølge avisen.

Aksjen falt 7,4 prosent på New York-børsen fredag, men hentet seg noe inn i etterhandelen.

Det amerikanske justisdepartementet forbereder rettslige skritt mot Live Nation

Les også:

Les også

Jay-Z er den første hiphop-dollarmilliardæren

Les også

Elina Krantz selger Stand up Norge

Publisert: