Internasjonale resultater

Beyond Meat leverer sterkt resultat – aksjen faller

Steve Helber / AP
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Vegetarmatprodusenten Beyond Meat, som fremstår som en av årets soleklart mest vellykkede børsnoteringer, faller over syv prosent i etterhandelen etter å ha levert resultat mandag kveld.

For første gang leverer selskapet et positivt resultat, samtidig hever det inntektsprognosen for inneværende år og slår forventningene satt av analytikerne på forhånd.

Resultatet endte på 4,1 millioner dollar, tilsvarende 6 cent per aksje. Det er en bedring fra et tap på 9,3 millioner dollar, eller 1,45 dollar per aksje i samme kvartal i fjor.

Inntektene havnet i samme kvartal på 92 millioner dollar, en økning på 250 prosent fra samme periode i fjor.

På forhånd var det ventet at selskapet ville levere et resultat per aksje på 3 cent per aksje, og inntekter på 82,2 millioner dollar, ifølge konsensusestimater fra Refinitiv, skriver CNBC.

Videre øker selskapet sin guiding for 2019, og venter nå inntekter på 265 til 275 millioner dollar, opp fra en tidligere forventning på over 240 millioner dollar.

Dermed kan det være vanskelig å forstå fallet om man ser tallene isolert sett, men tar man med historien bak selskapet tid på børs blir det kanskje litt lettere.

Fra selskapet gikk på børs tilbake i mai i år har det opplevd en vill ferd. Selskapet ble notert til 25 dollar per aksje, men var i august opp over 800 prosent til over 230 dollar.

Etter kvartalsrapporten for andre kvartal har selskapet derimot falt tilbake nær 60 prosent på børsen. Dette skjedde etter at selskapet blant annet varslet en emisjon i selskapet.

Selv om aksjen ble handlet til «bare» 105,41 dollar ved børsdagens slutt mandag, var selskapets markedsverdi på nær 6,4 milliarder dollar.

Kvartalsrapporten fra selskapetMcdonalds startet tidligere i år en test med Beyond Meats burgere
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Internasjonale resultater
 2. Beyond Meat
 3. Resultatrushet
 4. Aksjelive

Flere artikler

 1. Uber tapte over 10 milliarder kroner – aksjen faller

 2. Stengte fornøyelsesparker førte til ti mrd. mindre i inntekter

 3. Spotify tapte mer enn to milliarder i fjerde kvartal

 4. Annonsørinnhold

 5. Wells Fargo leverer første underskudd på 12 år

 6. Ubers omsetning for andre kvartal raste med 29 prosent