Atlantic Sapphire venter forsinket USA-produksjon

Den landbaserte lakseoppdretteren venter nå at Florida-anlegget forsinkes med ett kvartal og først vil stå klart i slutten av året. Utsettelsen knyttes både til corona og uforutsette oppstartsproblemer, noe som også øker investeringsbehovet.

 • Camilla Knudsen
Publisert:

Atlantic Sapphire, som satser på landbasert oppdrett, melder nå om forsinkelser, og ser ikke stabil produksjon i USA før i første kvartal neste år. Ved stabil produksjon skal det slaktes rundt 9.500 tonn årlig i USA.

Byggingen av gigantanlegget i Florida er ventet å være klar i fjerde kvartal, ett kvartal senere enn tidligere beregnet, med første slakt i september. Totalt slaktevolum i fjerde kvartal anslås nå til rundt 1.000 tonn.

Forsinkelsen kommer både som en følge av coronapandemien og andre uforutsette problemer.

Aksjen faller rundt syv prosent til 95,4 kroner rett etter børsåpning.

Oppjusterer investeringsnivå

Selskapet reviderer også opp investeringsnivået i første fase til 22 dollar per kilo, en dollar høyere relatert til produksjon og to dollar knyttet til coronaforsinkelser.

Når det gjelder fase to i USA, skal design og investeringsnivå bestemmes i løpet av første kvartal 2021, med byggestart i andre kvartal samme år. Selskapet håper også å kunne refinansiere den langsiktige gjelden knyttet til fase to.

Resultatet for første halvår endte med et underskudd på 32 millioner dollar, tilsvarende 283 millioner norske kroner, sammenlignet med et tap på ni millioner dollar på samme tid i fjor.

Mot 2031 har selskapet ambisjoner om å øke til 220.000 tonn i USA. Atlantic Sapphire er først i utviklingen av landbasert oppdrett i stor skala, men har hatt flere episoder med teknologiske utfordringer som har gitt store svingninger i aksjekursen.

Selskapet ble notert på Oslo Børs i mai i år.

Her finner du meldingen fra selskapet
Les på E24+

Les også: (+) – Bergen kan miste sin posisjon som laksehovedstad

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Aksjelive
 2. Atlantic Sapphire
 3. Regnskap og resultater
 4. Oppdrettsnæring
 5. Laks
 6. Florida
 7. USA

Flere artikler

 1. Solgte landlaks for over 100 kroner kiloen

 2. Coronatrøbbel for oppdretter: Frykter å gå tom for oksygen til laksen

 3. Musk rammes av samme oksygen-problem som Atlantic Sapphire

 4. Investor reagerer etter emisjon: – Pumpet opp kursen

 5. Atlantic Sapphire-aksjen stupte etter brann