Kvartalsrapporter

Vindkraft-vekst løfter Bonheur

Skipsreder Fred. Olsen og familiens børsnoterte investeringsselskap Bonheur kan vise til kraftig forbedring av resultatene tross nok et stort cruiseunderskudd.

Skipsreder Fred. Olsen

Roald, Berit / Scanpix
 • Sindre Hopland
 • Infront TDN Direkt
Publisert: Publisert:

Cruisevirksomheten fortsetter å tynge Bonheur, men sterk vekst innen fornybarvirksomheten og vindkrafttjenestene gjør at rederfamilien leverer et resultat (ebit) på 80 millioner kroner, opp fra et underskudd på 329 millioner kroner til samme tid i fjor.

Omsetningen økte med 348 millioner til 1,6 milliarder kroner.

Høyere strømpriser i andre kvartal bidro til veksten innen fornybar energi på 128 millioner kroner, og vindtjenester økte med 210 millioner kroner.

Til tross for at flere og flere drar på ferie, kunne ikke cruisevirksomheten vise til vekst, og hadde et negativt driftsresultat på 179 millioner kroner.

Bonheur skriver at etterspørselen etter cruise fremover vil gjøre at driftsresultatet vil nå nivåer høyere enn før pandemien. Selskapet skip Borealis begynte seiling den 5. juli fra Liverpool. Resterende skip begynte seiling i andre kvartal 2022.

Les på E24+

Bonheur er en grønn aksje som kan legges på kistebunnen (+)

Forsinkelser for svensk vindpark

Ved førstekvartalsrapporten opplyste Bonheur at Högaliden vindpark i Sverige, med kapasitet på 107,5 megawatt var forventet i full produksjon fra juli 2021, etter en hendelse som førte til nødvendig repareringsarbeid og følgelig forsinkelser.

I andrekvartalsrapporten kommer det frem at per utgangen av andre kvartal, var 11 av 25 turbiner i drift, tilsvarende 47,3 megawatt, og at på nåværende tidspunkt er det ventet at full produksjon vil være innen oktober 2021.

"Grunnen for dette er at reparering av turbinbladene tar mer tid enn først antatt. FORAS forventer ingen negative finansielle konsekvenser som følge av denne forsinkelsen", skriver selskapet i meldingen

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Kvartalsrapporter
 2. Bonheur
 3. Fornybar energi

Flere artikler

 1. Lerøy nær halverte driftsresultatet i første kvartal

 2. Mowi drysser 400 millioner utbyttekroner over aksjonærene

 3. Betalt innhold

  Derfor bør du vurdere Kongsberg-aksjen nå

 4. Mangedoblet strømpris gir økte Statkraft-resultater

 5. XXL misfornøyd med andre kvartal - skylder på coronaeffekter