Oslo Børs endte med oppgang etter vingling

Selskapet bak Bank Norwegian, Norwegian Finans Holding, steg over fem prosent etter et Nordax-bud.

 • Anders Lang-Ree
 • Maiken Svendsen
Publisert:

Ved stengetid er Hovedindeksen opp 0,65 prosent.

Bank Norwegian-aksjen endte opp 5,7 prosent onsdag. Kursen gjorde et hopp i morges etter nyheten om at Nordax øker budet på Bank Norwegian igjen, og at storaksjonærene sier ja, ble kjent.

Les også

Nordax øker budet på Bank Norwegian igjen: Storaksjonærene sier ja

Onsdagens vinner ble det Fredriksen-eide Seadrill, som er opp hele 25,53 prosent ved stengetid.

Resultatrush

Det har vært et skred av kvartalsrapporter onsdag morgen. Gjensidige, Storebrand, Sats, Kongsberg Gruppen, Aker Horizons, og Aker BioMarine er blant dem som har offentliggjort resultatene sine i morgentimene.

Kort tid etter åpning er den store taperen Aker BioMarine. Selskapet fikk et justert brutto driftsresultat på 19,4 millioner dollar i andre kvartal 2021, sammenlignet med 17,6 millioner dollar i samme periode året før.

 • Aker BioMarine er ned 14,86 prosent.

Storebrand hadde solid vekst i andre kvartal og passerte 1.000 milliarder i forvaltningskapital. Selskapet leverte sterkere tall enn ventet. Selskapet økte resultatet med solide 159 prosent til 1,17 milliarder kroner i andre kvartal, hovedsakelig som følge av en engangseffekter på 546 millioner etter salg av aksjene i AS Værdalsbruket. Storebrand hadde også vekst innenfor forvaltning og forsikring. Men aksjemarkedet er ikke fornøyd.

 • Storebrand er opp 1,49 prosent.
Les også

Sterkt kvartal for Storebrand – passerte 1.000 milliarder i forvaltningskapital

Sats tapte 163 millioner i andre kvartal, selv om de fikk lov til å åpne mange stengte sentre halvveis inn i kvartalet. Omsetningen kom på 670 millioner kroner i andre kvartal mot ventet omsetning på 734 millioner. Sats leverte et samlet underskudd på 163 millioner, sammenlignet med et underskudd på 114 millioner i andre kvartal 2020.

 • Sats er ned 0,23 prosent.

Gjensidige slo forventningene for andre kvartal og tjente over 2 milliarder, godt hjulpet av et hopp i premieinntekter og positive coronaeffekter. Gjensidige Forsikring fikk et resultat før skatt på 2,33 milliarder kroner i andre kvartal, ned fra 2,47 milliarder i samme kvartal i 2020, men over TDN Direkt sin forventning på 1,95 milliarder.

 • Gjensidige Forsikring er opp 1,04 prosent.

Kongsberg leverte også sterke kvartalstall hvor de kunne vist til økt topplinje og bunnlinje. Kongsberg Gruppen endte med et brutto driftsresultat på 993 millioner kroner i andre kvartal 2021, sammenlignet med 740 millioner kroner samme periode året før. Infront-estimatet var 871 millioner. Resultat etter skatt økte fra 274 millioner kroner for samme periode i fjor, til 542 millioner.

 • Kongsberg Gruppen er opp 2,76 prosent.

Samtidig varsler oppdrettsgiganten Mowi resultathopp i andre kvartal. Mowi hadde noe høyere slaktevolum og langt høyere resultater å vise til i andre kvartal, ifølge et ferskt resultatvarsel fra selskapet. Selskapet varsler også en kraftig økning i det justerte driftsresultatet (kjent som operasjonell EBIT) til 137 millioner euro, mot 99 millioner euro på samme tid i fjor.

 • Mowi er ned 2,13 prosent.
Les også

Oppdrettsgiganten Mowi varsler resultathopp

Oljeprisen faller

I går kom tall fra USAs arbeidsdepartement som viste at inflasjonen i USA stiger på sitt raskeste på 13 år med 5,4 prosent stigning i juni sammenlignet med året før.

Det likte ikke aksjemarkedet. Både Dow Jones, Nasdaq, og S & P 500 falt i kjølvannet av inflasjonsnyhetene. De ledende børsene i Asia fulgte etter.

Hovedindeksen i Japan, Nikkei225, endte handelen ned 0,38 prosent. Hang Seng, hovedindeksen i Hongkong, stengte ned 0,67 prosent.

Oljeprisen (Brent Spot) er ned 0,31 prosent cirka kl. 16.30. Ett fat Nordsjøolje handles for nå for 76,12 dollar fatet.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Storebrand
 2. Aker Horizons
 3. Gjensidige Forsikring
 4. Resultatrushet
 5. Sats
 6. Aker
 7. Kongsberg Gruppen

Flere artikler

 1. Kongsberg Automotive til topps på negativ børs

 2. Norwegian Property til værs etter John Fredriksen-oppkjøp – avsluttet med en oppgang på 22 prosent

 3. Oppgang på Oslo Børs etter resultatrush

 4. Tungt Equinor-fall senket Børsen

 5. Hydrogenpro kraftig opp på positiv Oslo Børs