Nasdaq fortsetter fallet på Wall Street

Renteuro har gjort at de amerikanske børsene har falt denne uken. Fredag er det blandet stemning på de største indeksene, men Nasdaq fortsetter å svekke seg.

Publisert:

Slik stengte det amerikanske aksjemarkedet fredag:

  • S & P 500 endte opp 0,26 prosent
  • Nasdaq falt 1,34 prosent
  • Dow Jones steg 0,40 prosent

Det har vært en uke med ulike bevegelser for de amerikanske børsene, men Nasdaq som har falt tyngst er nå ned over 12 prosent så langt i år.

Tidligere i uken falt Wall Street da det ble kjent at flere medlemmer i Federal Reserve mener det kan bli aktuelt å heve renten med et halvt prosentpoeng på kommende rentemøter.

Dette har ført til ytterligere oppgang i «Verdens viktigste rente». Renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner ligger ved børsåpning ligger renten på 2,71 prosent.

På de europeiske børsene har det gjennom dagen stort sett vært oppgang, og Oslo Børs stengte opp solide 1,75 prosent.

Oljeprisen stengte på 102,3 dollar fatet fredag kveld, en oppgang på 1,26 prosent.

Robinhood-aksjen falt etter Goldman-nedgradering

Det er nok en dag med fall for teknologiaksjene, og databrikkegigantene Nvidia og Micron falt henholdsvis 4,5 og 1,4 prosent på bakgrunn av verdikjedetrøbbel og bekymring for den stigende inflasjonen i USA, skriver CNBC.

Også store teknologiaksjer som Tesla (ned 3,0 prosent), Alphabet (ned 1,2 prosent) og Apple (ned 1,4 prosent) falt gjennom dagen.

Handelsplattformen Robinhood har heller ikke en særlig god dag på børs etter at Goldman Sachs endret hold-anbefalingen til en salgsanbefaling, skriver CNBC. Aksjen falt 6,8 prosent etter notat ble sluppet.

Publisert: