Pexip-aksjen falt på flat Oslo Børs

Videokonferanseselskapet var blant aksjene som trakk ned Hovedindeksen, som endte med en ørliten oppgang tirsdag.

Flere kvartalstall drysset inn før Børsens åpningstid tirsdag.
Publisert:

Ved stengetid var Hovedindeksen på Oslo Børs opp svake 0,14 prosent til 1.150,63 poeng.

Etter å ha falt 2,24 prosent forrige uke, gjorde Børsen mini-comeback mandag. Hovedindeksen endte gårsdagen opp 1,4 prosent til 1.149 poeng.

Grafen under viser hvordan Hovedindeksen har utviklet seg den siste måneden.

Elopak venter marginskvis

Før børsåpning meldte kartongselskapet om noe lavere omsetning og resultat i andre kvartal i år, sammenlignet med samme periode i fjor. I tillegg skriver selskapet i kvartalsrapporten at de venter marginskvis i andre halvdel av 2021, på grunn av dyrere råvarer.

Elopak endte dagen med en nedgang på 2,92 prosent.

Siden Elopak gikk på børs i juni har kursen gått både ned og opp, men totalt har de siste to månedene gått så vidt i pluss for aksjen. I kvartalsrapporten skriver selskap nå at børsnoteringen styrket selskapets finansielle posisjon gjennom å hente inn litt over en halv milliard kroner.

Pexip-sjefen går på dagen

Mandag kveld ble det kjent at Pexip-sjef Odd Sverre Østlie går av med umiddelbar virkning. Uenighet om veien videre for selskapet mellom styret og Østlie skal være grunnen til at de skiller lag.

Ved stengetid på Oslo Børs var Pexip-aksjen ned 6,5 prosent.

Hverken Østlie eller styreleder Michel Sagen vil utdype hva som ligger bak uenigheten, men sier det var en «felles konklusjon».

Bakkafrost doblet driftsresultatet

Det færøyske «laksaaling»-selskapet Bakkafrost meldte også om nye kvartalstall tidlig tirsdag. Her kommer det frem at selskapet doblet driftsresultatet til 408 millioner danske kroner. Det er likevel noe lavere enn analytikerne ventet på forhånd.

Bakkafrost-aksjen endte med en oppgang på 1,9 prosent.

– Totalt sett er vi fornøyd med resultatene fra dette kvartalet. Til tross for at laksemarkedet fremdeles blir noe hemmet av coronapandemien, var markedet ganske sterkt i kvartalet. Fremover ser utsiktene for laksemarkedet stramt ut for resten av 2021, så vel som for første halvår 2022 sier Bakkafrost-sjef Regin Jacobsen i børsmeldingen.

Dof steg

Også det kriserammede offshore-rederiet Dof kom også med en kvartalsrapport tirsdag morgen. Der skriver de at de fortsetter å skrive ned flåteverdiene sine. Samlet barberer selskapet verdier for 366 millioner kroner i årets andre kvartal, ned fra 799 millioner i samme periode i fjor.

Dof-aksjen steg kraftig i tidlig handel, før oppgangen bremset noe og aksjen stengte opp 5,5 prosent.

Driftsresultatet endte på 97 millioner kroner i andre kvartal i 2021, opp fra minus 424 millioner i andre kvartal i fjor.

Opp, opp, opp

Siden børsdagen i går har det gått godt på børsene i USA og Asia, og også oljeprisen stiger. Wall Street stiger videre tirsdag.

Den tektunge Nasdaq steg hele 1,6 prosent og avsluttet dagen med ny rekord, mens også Dow Jones og S&P 500-indeksene gikk oppover i går.

I Asia fortsetter den brede børsoppgangen fra i går. Tek-gigantene Tencent og Alibaba drar nesten egenhendig Hang Seng-indeksen i Hongkong oppover, mens Yamaha utmerker seg med et kraftig fall på børs i Tokyo etter å ha solgt unna selskapets egne aksjer.

Oljeprisen har bedret seg så langt i uken, og har gått fra 66,5 dollar i går til 70,2 per fat nordsjøolje. Ved Børsens stengetid har prisen steget 2,4 prosent for dagen.

Les på E24+

Snakk om å snuble på vei til børsnotering

Publisert: