Nasdaq til nytt rekordnivå

Markedet fnyser av svake amerikanske veksttall. Amazon og Apple var i fokus før de legger frem tallene for tredje kvartal sent i kveld.

Illustrasjonsfoto
Publisert:

Etter en svakt positiv åpning har USA-børsene skjøt fart utover handelsdagen.

Ved endt handelsdag så det slik ut:

  • Dow Jones er opp 0,67 prosent
  • S&P 500 stiger 0,98 prosent
  • Nasdaq Composite er opp 1,39 prosent

Sistnevnte har nå tatt igjen det tapte etter en svak september, og har nådd et nytt rekordnivå intradag på 15.452 poeng. Den forrige rekorden ble satt 3. september.

Facebook skifter selskapsnavn til Meta

Torsdag kveld ble det klart at eierselskapet til Facebook, Instagram, WhatsApp og en rekke andre apper skifter navn til Meta.

Navnet skal reflektere selskapets fokus på å bygge «meta-universet», «metaverse» på engelsk, en virtuell virkelighet-versjon av internett. Ambisjonene deres er å bli kjent for mer enn bare sosiale medier og alt det negative som følger med, ifølge nettstedet.

Etter nyheten har oppgangen til Facebook-aksjen tiltatt på Wall Street, og endte til slutt opp 1,51 prosent.

Ifølge Bloomberg vil selskapet også begynne å handle under ny «ticker» på Wall Street. Selskapet har reservert MVRS fra 1. desember.

Vekstbrems i USA

Stemningen dempes altså ikke av ferske BNP-tall fra USA, som viste at den amerikanske økonomien bare vokste med to prosent i tredje kvartal. På forhånd var det ventet en vekst på 2,8 prosent.

Til sammenligning var årsveksten på 6,7 prosent kvartalet i forveien.

Andre tall har imidlertid vært mer positive. Antallet nye søkere til arbeidsledighetstrygd endte på 281.000, mot ventede 289.000, ifølge CNBC.

Ford-aksjen er opp over åtte prosent torsdag.

Løftet kommer etter et resultat som var bedre enn forventet og oppjusterte prognoser for året. Selskapet dro inn 33,2 milliarder dollar i perioden juli-september. En global mangel halvledere, som bruker i databrikker, har vært en hodepine for flere bilprodusenter den siste tiden, men Ford meldte om bedring i kvartalet som gikk.

Amazon og Apple i fokus

Investorene venter på resultater etter stengetid også, da det er teknologigigantene Apple og Amazon som skal i ilden. Dette vil være de siste av de store teknologiselskapene som skal legge frem tall denne sesongen.

Også Apple er påvirket av den globale forsyningskrisen og mangelen på halvledere, men spenningen er nå knyttet til hvor alvorlig dette har slått ut for iPhone-produsenten.

Apple-aksjen steg 2,5 prosent, mens Amazon er opp 1,59 prosent ved stenging.

Så langt har nesten 40 prosent av selskapene som inngår i den brede S&P 500-indeksen levert tall, og over 80 prosent av dem har gjort det bedre enn analytikerne har ventet, ifølge CNBC.

Publisert: