Dagen på Wall Street

Twitter steg 7,5 prosent på forsiktig Wall Street

Twitter-aksjen klatret solid mandag, etter forrige ukes bud fra Elon Musk og påfølgende «giftpille» fra styret.

Twitter-logoen vises på en av skjermene inne på New York-børsen.
 • Hanna Ghaderi
 • Truls Lier
Publisert:

Det ble en vinglete dag uten de alt for store bevegelsene for de amerikanske aksjemarkedene mandag.

Første handelsdag etter påske endte til slutt med en svak nedgang for alle de tre toneangivende indeksene på Wall Street.

Slik så det ut ved stenging:

 • S&P 500 falt 0,02 prosent
 • Nasdaq endte ned 0,14 prosent
 • Dow Jones falt 0,11 prosent

Oljeprisen har stort sett holdt seg i samme området som da handelen stengte før påskehelgen. Torsdag kveld steg prisen til rundt 112 dollar fatet etter opplysninger om at EU jobber med et utkast om importstopp av olje fra Russland.

De europeiske børsene har holdt stengt andre påskedag. I Asia var bildet blandet tidligere på dagen.

Twitter-aksjen klatret

Twitter-aksjen har klatret gjennom dagen, etter en noe vinglete start

Aksjen endte til slutt med en oppgang på 7,48 prosent.

Det skjer etter at Elon Musks torsdag forrige uke annonserte at han ville kjøpe alle aksjene i Twitter og ta selskapet av børs. Han inn et bud som totalt verdsetter selskapet til 43 milliarder dollar, tilsvarende i overkant av 375 milliarder kroner, ifølge Bloomberg.

Budet til Musk er på 54,20 dollar per aksje. Twitter-aksjen ligger ved stengetid mandag på 48,45 dollar per aksje.

Fredag ettermiddag annonserte Twitter-styret en såkalt «giftpille». Det er en strategi som brukes for å gjøre et selskap mindre attraktivt for en uønsket budgiver.

Les også

Twitter-styret stikker kjepper i hjulene for Musk med «giftpille»

«Dette er for redusere sannsynligheten for at en enkeltperson eller gruppe skal få kontroll over Twitter gjennom det åpne markedet, uten at alle aksjonærer oppnår en tilfredsstillende pris, eller at styret får tid til å ta veloverveide beslutninger», skrev styret.

Storbank steg etter tallslipp

Bank of America la før åpning frem resultater for første kvartal. Banken har hatt medvind på stigende renter og oppsving i låneveksten.

Bankens inntekter havnet på 23,33 milliarder dollar. Estimatet på forhånd var inntekter på 23,2 milliarder dollar, ifølge CNBC.

Bank of America-aksjen endte til slutt opp 3,41 prosent.

Bankaksjene har imidlertid vært i hardt vær i det siste, på grunn av bekymring om at høy inflasjon vil utløse resesjon, som i sin tur vil føre til høyere mislighold av gjeld.

Bank of America-aksjen har så langt i år falt rundt 16 prosent.

Den amerikansk tiåringen på høyeste på over tre år

«Verdens viktigste rente», renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner, har steget markant den siste uken, og var på det høyeste mandag på 2,88 prosent.

Det er det høyeste nivået siden desember 2018, ifølge tall fra Infront.

Renten har falt noe tilbake i skrivende stund, men holder seg på høye nivåer. Den ligger på 2,86 prosent i skrivende stund.

Høyere renter anses negativt særlig for vekstselskaper, da inntjeningen ligger frem i tid. Økte kostnader til finansiering vil kunne redusere selskaper lønnsomhet, noe som igjen slår ut i aksjemarkedet.

«Altfor høy» inflasjon

CNBC skriver blant annet at utviklingen kommer etter at investorene fordøyer prisveksten i USA, som er på det høyeste nivået siden 80-tallet.

USAs sentralbank Federal Reserve har i flere omganger signalisert at den vil ta kraftige grep i møte med den høye inflasjonen.

På det forrige rentemøtet i mars hevet Fed renten for første gang siden 2018, og signaliserte den gang seks ytterligere hevinger i år – og tre neste år. Renten ligger nå i intervallet 0,25 til 0,50 prosent.

I etterkant har sentralbanksjef Jerome Powell omtalt prisveksten som «altfor høy», og har åpnet for større rentehevinger på de kommende møtene – for eksempel på 0,5 prosentpoeng.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Wall Street
 3. Twitter

Flere artikler

 1. Renteuro senket Wall Street

 2. Nasdaq falt tungt på Wall Street

 3. Kraftig oppgang på Nasdaq

 4. Bred Wall Street-oppgang, men milliardsmell for USAs rikeste familie

 5. Blandet på Wall Street etter turbulent dag