Volvo Cars verdsettes til opp mot 194 milliarder kroner

Bilprodusenten tar sikte på børsnotering 28. oktober.

  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Volvo Cars indikerer mandag at noteringskursen i den kommende børsnoteringen vil havne i intervallet 53–68 svenske kroner per aksje.

Det vil i så fall gi selskapet en markedsverdi på 163–200 milliarder svenske kroner, tilsvarende 158–194 milliarder norske kroner.

Noteringen er ventet å bli den største siden det polske skapselskapet Inpost ble notert i januar, skriver Bloomberg.

Fra tidligere er det kjent at selskapet vil hente 25 milliarder svenske kroner i børsnoteringen. Det åpnes også for en overtildelingsopsjon med aksjer verdt 3,5 milliarder svenske kroner.

Både forsikringsselskaper og fond har tegnet seg som såkalte hjørnesteinsinvestorer i forbindelse med noteringen. Samlet har disse tegnet seg for kjøp av aksjer til 6,4 milliarder svenske kroner, tilsvarende 26 prosent av aksjene som vil bli tilbudt.

Les også

Volvo Cars vil børsnoteres i Stockholm

Solgt en halv million

Allerede tirsdag starter tilbudsperioden for dem som ønsker å kjøpe aksjer i den kommende kapitalinnhentingen. Denne vil vare en uke, før selskapet etter planen børsnoteres torsdag 28. oktober.

Tilbudet går ut til internasjonale institusjonelle investorer, samt til privatinvestorer i Sverige, Danmark, Finland og Norge.

I prospektet som følger tilbudet legger selskapet også frem resultatene hittil i år. Her kommer det frem at Volvo Cars i årets ni første måneder solgte 530.649 biler, en økning på 18 prosent fra samme periode i fjor.

Inntektene var i samme periode på 202 milliarder svenske kroner, opp fra 177,5 milliarder de ni første månedene av fjoråret.

Resultatet på sin side endte på 11,9 milliarder svenske kroner, en økning fra 2,15 milliarder i fjor.

Fjerde mest solgte bilmerke i Norge

Volvo Cars er delen av Volvo som lager personbiler. Volvo AB er fremdeles svenskeid, og lager trucker, busser og lastebil. Det er verdt rundt 305 milliarder kroner, og er notert på den svenske børsen.

Volvo grunnla elbilselskapet Polestar sammen med Geely, og kunngjorde i september at de vil noteres på Nasdaq i New York. Noteringen skjer gjennom Spac-selskapet Gores Guggenheim, og Volvo Cars opplyser i pressemeldingen at de har som mål å eie nære 50 prosent av det sammenslåtte selskapet.

Ifølge statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken er det hittil i år registrert 10.357 nye personbiler fra Volvo. Det gjør det svenske bilmerket til Norges fjerde mest solgte, hittil i år. Det er dessuten registrert 2.882 personbiler fra det beslektede elbilmerket Polestar.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Volvo Cars

Flere artikler

  1. Volvo Cars vil børsnoteres i Stockholm

  2. Wall Street Journal: Venter melding om Volvo Cars børsnotering

  3. Polestar skal på børs – verdsettes til 170 mrd.

  4. Volvo Cars setter noteringskursen til 53 svenske kroner

  5. Milliardgevinst for Autostore-eiere