Jobbytter

Pål Ringholm slutter som analysesjef i Sparebank 1 Markets

To sentrale personer i Sparebank 1 Markets har sluttet på kort tid. Ringholm skal bli investeringsdirektør i en pensjonskasse.

Pål Ringholm
 • Eivind Bøe
Publisert: Publisert:

Pål Ringholms tid som analysesjef for kredittavdelingen til Sparebank 1 Markets går mot slutten. Han begynte i meglerhuset i 2017.

– Jeg sa opp i sommer, og det har kun vært kjent internt siden det, sier Ringholm, som forteller at han har seks måneders oppsigelsestid slik at han skal starte i den nye jobben i januar.

Ringholm skal begynne i stillingen som investeringsdirektør i Pensjonskassen for helseforetakene i hovedstadsområdet (PKH). Den forvalter over 30 milliarder kroner for medlemmer, fratrådte medlemmer og pensjoner ved sykehus i hovedstadsområdet.

– Jeg går over til det jeg virkelig har lyst til å gjøre, drive med investering. Dette er en jobb som jeg virkelig ser frem til, sier Ringholm.

Rinholm ble kalt «Dr. Doom» da han var tidlig ute med å advare i forkant av finanskrisen.

I det siste har han igjen vært ute og advart, denne gang om høyt forgjelde kinesiske eiendomsselskaper, spesielt Evergrande.

Bladet Kapital har kåret Ringholm til Norges beste kredittanalytiker hvert år siden den startet.

– Veldig beslektet

Ringholm sier at dette er en jobb han har trent på i 20 år, og at han nå ikke bare skal prate om investeringer, men gjøre det selv.

– Det er veldig beslektet med det jeg holder på med. Det stedet jeg skal til har betydelig midler i rente- og kredittprodukter, som er naturlig å jobbe med for meg, sier Ringholm.

Ringholm var blant flere sentrale personer som i 2017 sluttet i Swedbank og gikk over til Sparebank 1 Markets. Det gjorde også Peter Hermanrud, som nylig har sluttet i Sparebank 1 Markets og startet for seg selv, for å investere egne midler.

Sa opp omtrent samtidig som Hermanrud

– Du har ikke vurdert å starte for deg selv, slik som Hermanrud?

– Peter og jeg sa opp omtrent samtidig, og ingen av oss visste at den andre skulle slutt. Det ble tatt opp samme uke, sier Ringholm.

Han peker på at de er på to forskjellige steder i karrieren, og at Hermanrud har mer penger enn ham, slik at det blir mer naturlig for Hermanrud å investere egne midler.

– Jeg liker å jobbe i team, sier Ringholm, og viser til at det er det han skal gjøre i den nye jobben.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Jobbytter
 2. Pål Ringholm
 3. Sparebank 1 Markets

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  – Jeg tapte penger på det. Men det er greit – for jeg fikk rett

 2. Aksjetipsene hans steg 42 prosent

 3. DNB-toppen gir seg: – Har jobbet veldig mye over lang tid

 4. Wall Street faller kraftig: – Grunn til å være nervøs

 5. EasyJet avviser oppkjøpstilbud og henter milliarder