Børspause i Northland

Handelen i Northland Resources-aksjen er pauset på Oslo Børs.

FALLER: Northland Resources har gått fra å være handelsfavoritt til taper på Oslo Børs. Mandag ble aksjen igjen pauset etter store bevegelser.
Publisert:

Årsaken er at Oslo Børs undersøker bevegelser i aksjekursen. Aksjen falt fra start, er ned snaut 37 prosent og undersøkelsene ble ikke sluttført før børsen stengte.

- Den blir ikke åpnet igjen før det kommer en melding fra oss. Dersom den skal åpnes fra i morgen tidlig, kommer det en melding i god tid. Dersom det ikke kommer noen melding, er den fortsatt pauset, opplyser informasjonssjef Guro Steine.

Northland er en av årets store tapere på Børsen, og har så langt gitt negativ avkastning på mer enn 94 prosent.

I januar overrasket Northland Resources markedet med at de trengte mer penger.

Ifølge selskapet var det behov for nærmere 2,4 milliarder kroner for å sluttføre utbyggingen av malmgruven i Kaunisvaara i Nord-Sverige.

Selskapet forklarte det uventede behovet med at driftskostnadene rundt oppstarten av gruven er høyere enn planlagt, investeringsbehovet er høyere og prisen på jernmalm er lavere enn anslått.

Nyheten sendte aksjen i en dramatisk nedadgående spiral på børsen. Aksjen falt med tosifrede prosentbeløp over flere dager.

Etter at Northland søkte konkursbeskyttelse under svensk lov besluttet den kanadiske børsen i Toronto å fjerne selskapet fra børsen.

Dermed er selskapet kun notert på Oslo Børs inntil videre.

Les også: Northland Resources ute av konkursbeskyttelse

Les også: Oslo Børs: - Naturlig å minne om forbudet

Les også: Store kursutslag i gruveaksjer på Børsen

Publisert: