Hever DNO og Noreco

Handelsbanken tar opp kursmål i flere selskaper.

NORECO: Produksjonsplattformen Nini East som Noreco har sammen med Dong Energy.
Publisert:

Handelsbanken hever kursmålet på oljeselskapet Norwegian Energy Company (Noreco) fra 22 til 25 kroner og beholder en kjøpsanbefaling.

Det kommer frem i en analyse datert 1. april.

Kursmålet justert for skatteøkninger i Storbritannia tas opp grunnet økte oljeprisestimater.

Noreco deltar i 10 brønnboringer med netto 100 millioner fat oljeekvivalenter i 2011, som bør sikre en god strøm med nyheter fra selskapet.

- Bra posisjonert
Gitt Norecos finansielle gearing og økte produksjonsprofil tror Handelsbanken at selskapet er bra posisjonert mot den økte oljeprisen.

Av den grunn hever de EPS-estimatene med 4 prosent for 2012 og 20 prosent for 2013. Alle Norecos eiendeler er lokalisert i Norge, Danmark og Storbritannia - og er dermed isolert fra uroen i Midtøsten.

Følg Noreco på E24 BØRS

Tar opp DNO
Samme meglerhus hever kursmålet til DNO International fra 7,9 til 8,9 kroner for å reflektere sine nye oljeprisestimater.

Samtidig beholder de en reduser-anbefaling.

DNO har testet produksjonsfasilitetene og Tawke brønnene for en nettoproduksjon til selskapet på 36.000 fat per dag.

Basert på dette hever Handelsbanken sine produksjonsmål for Tawke til 30.000 fat per dag for 2012-2013 og som en følge av dette, samt nye oljeprisestimater, EPS med 20-25 prosent.

- Situasjonen i Kurdistan er langt bedre for DNO og eksporten er i gang, men de endelige betingelsene for DNOs kontrakter i området er fortsatt uklare. Det vil de trolig forbli til den nye petroleumsloven i landet er ratifisert, heter det i analysen.

Iraks oljeminister krever at de kurdiske kontraktene skal omgjøres til det som trolig blir mindre attraktive servicekontrakter.

DNO-aksjen faller 0,64 prosent til 9,31 kroner på Oslo Børs onsdag.

Følg DNO-aksjen på E24 BØRS

Øker oljeprisprognoser
Handelsbanken har hevet sine oljeprisprognoser for 2011 til en snittpris på 110 dollar per fat grunnet marginal global reservekapasitet, fortsatt produksjonsstans i Libya og uro i regionen.

I 2012 venter de en snittpris på 105 dollar fatet, opp fra et tidligere estimat på 100 dollar fatet.

Noreco-aksjen stiger 2,05 prosent til 14,95 kroner.

LES OGSÅ: Noreco fikk 111,50 dollar per fat

Publisert:

Her kan du lese mer om