Tesla-aksjen steg 16 prosent torsdag: – Tidenes mest lønnsomme unnskyldning

Tesla-sjef Elon Musk unnskyldte uhøflighet og la frem nye planer, og aksjen steg 16 prosent. Det kan være tidenes mest lønnsomme «unnskyld», ifølge en analytiker.

VERDIFULLE ORD: Tesla-sjef Elon Musk ba om unnskyldning til analytikerne for å ha kalt spørsmålene deres for «kjedelige» i forrige kvartals telefonkonferanse. Han la også frem planer for en ny fabrikk i Kina. Torsdag løftet Tesla-aksjen seg med 16 prosent, noe som økte selskapets børsverdi med flere titalls milliarder.

Foto: Handout Reuters
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

Tesla-aksjen steg med hele 16,19 prosent på Wall Street torsdag, til tross for at elbilprodusenten leverte et dårligere resultat enn ventet onsdag kveld.

Økningen var den største på en enkelt børsdag for selskapet på nesten fem år, ifølge Marketwatch.

Selskapets markedsverdi steg med rundt åtte milliarder dollar (66 milliarder kroner) fra stengningen onsdag til stengningen torsdag, fra 51 milliarder dollar ved stengning onsdag til over 59 milliarder dollar ett døgn senere.

Årsaken er ifølge analytikerne blant annet at Teslas sjef og grunnlegger Elon Musk la seg flat etter å ha kalt analytikernes spørsmål for «kjedelige» i telefonkonferansen etter første kvartal.

– Kanskje tidenes mest lønnsomme unnskyldning, skriver KeyBanc Capital Markets i et notat, ifølge CNBC.

Ifølge KeyBanc-analytiker Brad Erickson var Teslas kommentarer om utsiktene for det meste bedre enn ventet, og det samme gjelder Musks oppførsel.

– Konsernsjefen bidro til å gjenopprette noe tillit og troverdighet hos investorene om at han kan være et pluss for fortellingen om denne investeringen, og ikke et minus, skriver Erickson ifølge nettstedet.

Les også

Tesla taper mer enn ventet

Ba om unnskyldning

Onsdag overlot Musk de to første spørsmålene i telefonkonferansen for andre kvartal til to analytikere som han hadde avbrutt under forrige kvartals telefonkonferanse, og ba dem om unnskyldning.

– Det var grunner til at jeg oppførte meg som jeg gjorde. Jeg hadde jobbet 110- og 120-timersuker og hadde ikke sovet noe som helst. Likevel er det ingen unnskyldning. Jeg beklager for ikke å ha vært høflig ved forrige anledning, sa Musk.

På forhånd hadde investorer gitt uttrykk for at Musks mange meningsytringer, blant annet via meldingstjenesten Twitter, bidrar til uro rundt selskapet.

– De siste seks månedene har det vært for mange eksempler på bekymringsfull oppførsel som rokker ved investorenes tillit, skrev Loup Ventures-investor Gene Munster i et åpent brev til Musk nylig.

Munster ble derimot beroliget av onsdagens unnskyldning, og Musks noe nedtonede opptreden.

Les også

Musk beklaget igjen – sier han ikke hadde sovet

Shorterne fikk papirtap

Ifølge analyseselskapet S3 Partners har shortere – investorer som har veddet på kursfall i Tesla – opplevd et tap på 1,7 milliarder dollar på papiret, skriver Reuters.

Elbilprodusenten gjentok onsdag at de venter lønnsom drift i både tredje og fjerde kvartal.

Selskapets justerte tap for andre kvartal landet på 3,06 dollar per aksje – et større tap enn forventningen på 2,88 dollar per aksje. Dette er også en kraftig forverring fra et tap på 1,33 dollar per aksje i tilsvarende periode i fjor.

Inntektene kom imidlertid inn på 4 milliarder dollar, opp fra 2,79 milliarder dollar i samme kvartal i fjor. Dette var noe over forventningene. På bunnlinjen beløp tapet seg til 742,7 millioner dollar.

Les mer: Tesla taper mer enn ventet

Les også

Tesla taper mer enn ventet

Les også

Bloomberg: Tesla vil bruke 40 milliarder på Kina-fabrikk

Les også

Soros kjøpte opp Tesla-obligasjoner

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Tesla Motors
  2. Elon Musk

Flere artikler

  1. Legger frem resultat: Analytikere spår ny Tesla-smell

  2. Etter et år med negative oppslag, kan Elon Musk trolig le sist

  3. Musk beklaget igjen – sier han ikke hadde sovet

  4. Musk røyker marihuana og direktører går: Tesla får børsjuling

  5. Elon Musks gigantgjeld kan senke Tesla-aksjen