Northland-aksjonærene fryder seg over finsk gruve

Enda en nyhet fra Northland Resources sender aksjen til værs nok en gang.

GRUVENYTT FRA FINLAND: Northland Resources annonserte mandag kveld resultatene fra den endelige mulighetsstudien av Hannukainen-prosjektet de eier i Finland. Selskapet åpner for et salg av gruveprosjektet og aksjen skyter kraftig fart. Bildet er fra gruvevirksomheten deres i Nord-Sverige.
Publisert:

E24 BØRS: Følg aksjene på Oslo Børs her

Aksjen i gruveselskapet Northland Resourvces har vært en berg- og dalbane i lengre tid. Selskapet måtte i fjor søke konkursbeskyttelse etter at det viste seg at investeringene rundt gruveprosjektet i Kaunisvaara i Nord-Sverige hadde bommet.

Fredag meldte selskapet om at de er i gang med en mellomfinansiering som et ledd i å få til en langsiktig løsning for finansieringen. Ettersom eksisterende obligasjonseiere hadde tegnet seg for hele minstebeløpet på 50 millioner, var markedet fornøyd og sendte aksjen opp to børsdager på rad.

Mandag kveld meldte selskapet at resultatet fra den endelige mulighetsstudien av gruveprosjektet i Finland er positivt.

Northland-aksjen stiger rundt 20 prosent på nyheten tirsdag, og den siste uken har aksjen steget 27,64 prosent.

Ifølge en børsmelding fra Northland er det forekomster av både jern, kobber og gull i Hannukainen-prosjektet som Northland eier 100 prosent av. Selskapet estimerer et investeringsbehov på 810 millioner dollar, inkludert reservekapital.

Selskapet har likevel engasjert KPMG Corporate Finance for å bistå i å vurdere de strategiske mulighetene rundt Finland-gruven, noe som kan inkludere et salg, ifølge selskapet.

Oslo Børs åpner opp 0,24 prosent til 553,7 poeng, etter en nedgang på 0,38 prosent mandag.

Oljeprisen ligger inne med en forsiktig oppgang. Et fat nordsjøolje (Brent spot) handles til 106,5 dollar, opp 0,07 prosent. Et fat amerikansk lettolje (WTI) handles til 99,39 dollar, opp 0,01 prosent.

Les også

Rykter om støttetiltak setter fart i Shanghai-aksjer

Slik åpnet hovedindeksene i Europa:

  • OMXS30, Stockholm opp 0,75 prosent
  • OMXC20, København opp 0,30 prosent
  • DAX 30, Frankfurt opp 0,80 prosent
  • FTSE 100, London opp 0,87 prosent
  • CAC 40, Paris opp 0,88 prosent
Les også

I dag børsnoteres Tanker Investments

Papirgevinsten øker for Spetalen

En av de andre store oppturene tirsdag er i Diagnic.

Selskapet er midt i en prosess der de henter 50 millioner i ny kapital, og det omsettes derfor både en tegningsrett (DIAG S) i tillegg til selve aksjen. Aksjen stiger 14,66 prosent til 1,33 kroner mens tegningsretten stiger 12,5 prosent til 0,36 kroner.

Sitter man på en tegningsrett må man ut med 0,5 kroner for å få tilbake en aksje i prosessen. Det er derfor store gevinster å hente hvis man får tak i tegningsrettene. Diagenic har opplyst at de nye aksjene skal noteres og være i handelen fra 9. april.

I midten av mars solgte investoren Øystein Stray Spetalen sine siste 120.000 aksjer i Diagenic og har sikret seg nesten halvannen million tegningsretter.

Tirsdag morgen meldte Diagnic at broren, Eigil Stray Spetalen, har kjøpt fire millioner tegningsretter. Han eide ingen fra før. Kjøpet ble gjort gjennom investeringsselskapet Kristianro AS.

Les også:

Tror oljeprisen skal ned til 90 dollar fatetDette bør du vite før børsdagenKim Dotcom vil børsnotere milliardselskapBNP Paribas kutter 1.600 ansatteGründer får 15 millioner: - Det er et plaster på såret

Publisert:

Her kan du lese mer om