Bedre Sevan-tall etter at Seadrill tok styringen

Sevan Drilling overlot i fjor styringen av riggene sine til Seadrill, og resultatene merkes allerede. Nå vurderer selskapet også å melde flytting til Bermuda.

TØFT PÅ DYPE VANN: Sevan Drilling har ikke bestemt seg for om de skal droppe å ta i mot deres nye rigg Developer, på grunn av det utfordrende markedet i ultra-drypvannssegmentet. Her er søsterriggen Sevan Brasil avbildet.

Sevan Brasil
  • Marius Lorentzen
Publisert:,

Selskapet med de runde offshore-fartøyene rapporterte onsdag sine kvartalstall for årets tre første måneder.

Sevan Drilling kan vise til en bedring jevnt over hele linjen i første kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor.

Omsetningen har steget fra 55,9 til 60,1 millioner dollar, og driften gikk også i pluss.

Selskapet snudde et driftsoverskudd på 5,8 millioner dollar til et overskudd på 800.000. Det bidro også til at underskuddet etter skatt ble kraftig redusert fra 24,2 til 10,4 millioner dollar.

Oppgangen i driftsresultatet og reduksjonen i kostnader forklares med at «fordelene med overføringen av management-funksjonen til Seadrill har tatt effekt».

John Fredriksens riggselskap Seadrill eier nemlig halvparten av Sevan Drilling. Seadrill forsøkte i fjor å sikre seg hele selskapet, men lyktes ikke.

I september i fjor meldte selskapet at Seadrill skulle ta over flåtestyringen av riggene deres.

En av resultatene av samarbeidet med Seadrill som Sevan trekker frem i kvartalsrapporten, er at både drifts- og lånekostnadene har gått ned.

Vurderer å flytte

I kvartalsrapporten varsler selskapet at styret har satt i gang en prosess for å vurdere fordelene og ulempene ved en flytting.

Hvis flyttingen blir vedtatt er det snakk om å flytte morselskapet fra Norge til Bermuda, der en rekke av John Fredriksens selskaper er registrert, inkludert Seadrill.

Styret lover å gi aksjonærene sitt syn på saken på generalforsamlingen den 19. juni.

Vurderer fremtiden til rigg nummer fire

Sevan Drilling har per i dag tre rigger i flåten, kalt Sevan Driller, Brasil og Louisiana. Den fjerde riggen, Sevan Developer, er under bygging hos Cosco.

Sevan Driller hadde en teknisk utnyttelse på 93,8 prosent i første kvartal, mot 72,7 prosent i samme periode i fjor. Sevan Brasil hadde 89,9 prosent, mot 92,4 prosent i fjor.

Sevan Louisiana er den nyeste av riggene som er i drift, og ble levert til Sevan i oktober i fjor. Selskapet melder at riggen ankom Mexicogolfen den 17. april som planlagt, og riggen skal innen utgangen av mai starte arbeidet under den treårige kontrakten med LLOG.

Ikke overraskende skriver Sevan at de forventer en økt omsetning og kontaktstrøm fremover som følge av at Sevan Louisiana blir satt i drift. I tillegg venter selskapet ytterligere forbedringer i resultatene på kort sikt, som følge av samarbeidet med Seadrill.

Det er likevel den splitter nye riggen Sevan Developer som skaper problemer.

Sevan melder at de fortsatt ikke har sikret noen kontrakter for riggen, og sier at «markedet er for tiden karakterisert av et veldig begrenset antall muligheter i ultra-dypvannssegmentet».

Seadrill skal ha forsøkt å sikre kontrakter for Sevan Developer i de siste seks til ni månedene, uten hell.

«Dette er en direkte konsekvens av flere oljeselskapers stans i pengebruk på leting», skriver Sevan.

Selv om de tror situasjonen vil bedre seg på sikt, har de lite optimisme på kort sikt. Selskapet skriver at de derfor holder på muligheten for å ikke ta leveranse av riggen fra verftet. Gjør man det, anslår Sevan at de vil tape rundt 135 millioner dollar.

«Mens dette kan bli resultatet hvis det ikke blir funnet bedre alternativer, er det ikke selskapets foretrukne løsning», skrvier Sevan.

Les også:

Seadrill øker både resultat og utbytteTapene økte for Fredriksens runde riggerFinansdirektøren i Sevan Drilling trekker seg

Her kan du lese mer om

  1. Sevan Drilling

Flere artikler

  1. Sevan Drilling reddes av Seadrill

  2. Fredriksen flytter riggselskap fra Norge til Bermuda

  3. Fortsetter å låne ut aksjene

  4. Annonsørinnhold

  5. Brasil-trøbbel for Sevan Drilling

  6. Oslo Børs suspenderer Fredriksen-selskap