Citigroup bommet på forventningene

Faller tross resultathopp.

SKUFFER: Citigroup leverer svakere enn ventet i det fjerde kvartalet.
  • Anders Park Framstad
Publisert: Publisert:

Citigroup melder om sterkere bunnlinje i det fjerde kvartalet, men bommer likevel på Wall Streets forventninger.

Bankkonsernet noterer et resultat på 2,69 milliarder dollar, mot 2,15 milliarder i samme periode året før, ifølge Bloomberg.

Justert for engangsposter ble resultatet per aksje 82 cents, mens det på forhånd var ventet 95 cents per aksje.

Omsetningen ble noe lavere enn i samme kvartal i 2012, blant annet grunnet en regnskapsendring relatert til selskapets gjeld.

Citigroup-sjef Micahel Corbat har forsøkt å kutte kostnader og å øke inntjeningen. Han må imidlertid notere 15 prosent lavere inntekter fra rente- og obligasjonshandel.

- Vi har ikke sett noen bedring i rentehandelen. Det trengs virkelig, fordi de er mer avhengige av det enn de andre storkundebankene, sier analytiker Marty Mosby hos Guggenheim Securities.

Lavere rente- og obligasjonsinntekter var også et tema for Goldman Sachs, som noterer fallende resultat i det fjerde kvartalet. Her var imidlertid forventningene lavere.

Flere store aktører i den amerikanske bank- og finanssektoren har lagt frem sine tall for fjorårets siste tre måneder de siste dagene. Bank of America meldte i går om firedoblet resultat, Wells Fargo fikk god respons på sine kutt, mens JPMorgans resultat falt grunnet svindelkostnader.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Firedoblet resultat for amerikansk bank

  2. Svakt julesalg knekker amerikansk kjempe

  3. Derfor overrasker fem av seks amerikanske storbanker

  4. Storbank ramler etter skuffende resultater

  5. Kutt ga resultathopp for storbank