Fredriksen-selskap
skriver ned verdier for 2,6 milliarder kroner

Archer tar store nedskrivninger etter 2013.

STOREIER: Investor John Fredriksen er storeier i Archer Limited.
Publisert:

John Fredriksens oljeservicekonsern Archer Limited varslet etter stengetid på Oslo Børs fredag at det etter å ha gjennomgått konsernregnskapet for 2013 vil foreta nedskrivninger av verdier.

- Basert på gjennomgangen, forventer selskapet en ikke-kontantbasert nedskrivning av goodwill og andre eiendeler i konsernregnskapet på omlag 430 millioner dollar, eller om lag 2,6 milliarder kroner.

- Nedskrivningen skyldes primært redusert pris og lav utnyttelse av utstyr som følge av et overtilbud av landbaserte oljefeltservice i USA.

Dette underliggende forholdet har ført til nedjustering av forventninger til kontantstrøm som ligger til grunn for verdsettelsen av den nordamerikanske virksomheten, opplyser Archer.

Nedskrivningen omfatter også effekten av nedskrivning av oss driftsmidler i Emerging Markets & Technologies -divisjonen, som har blitt påvirket av de samme markedsforholdene.

Som følge av disse nedskrivningene er netto egenkapital per aksje redusert fra 1,87 dollar ved utløpet av tredje kvartal i fjor, til anslagsvis 1,07 dollar ved utgangen av 2013.

De endelige tallene vil bli inkludert i fjerde kvartalsregnskapet som legges frem 28. februar.

Archer har hittil i år steget 54 prosent på Oslo Børs. Fredag steg aksjen 4,63 prosent.

Les også:

Kjempekontrakt til ArcherFredriksen-selskaper løfter BørsenJohn Fredriksen øker eksponeringen i ArcherArcher selger for 1,4 milliarderSeadrill øker i ArcherFredriksens Seadrill må fortsatt støtte ArcherArcher tar tap på 1,9 milliarder kroner

Publisert: