Silvers eiere varsler «rettslige skritt»

Majoritetseierne i Silver Pensjonsforsikring vurderer å ta saken til retten. 

Silver
Publisert:
Silver Skjermdump

Det var onsdag det ble klart at selskapets administratorer kunne ha funnet en løsning som reddet pensjonene for de rundt 20.000 kundene i selskapet.

Silvers største eiere sier at konflikten i saken nå er at forslaget som Finanstilsynet har takket ja til, og som er en god løsning for kundene, ble takket nei til allerede i mai 2016.

Nå har eierne Stig Grimsgaard Andersen (Grieg-gruppen), Åge Westbø (Skagen-gründerne) og Rune Fløgstad (Selvaag Gruppen) følgende melding til myndighetene:

"Dette er en uholdbar forvaltningspraksis som har skapt unødvendig stor usikkerhet blant kundene og frarøvet aksjonærene deres verdier. Eierne av Silver Pensjonsforsikring AS vurderer nå rettslige skritt."

– Alt kunne vært unngått

Til E24 sier eier og tidligere styreleder i Silver Stig Grimsgaard Andersen at han både er glad og opprørt over avtalen som nå har kommet i havn.

EIER: Tidligere styreleder i Silver og eier Stig Grimsgaard Andersen er glad for at kundene i selskapet får pengene de har krav på.

Vi er svært glade for at det til slutt ble en løsning som innebærer at kundene ikke taper penger, akkurat slik vi foreslo for myndighetene 3. mai i fjor. Hele denne situasjonen kunne vært unngått om vårt originale forslag hadde blitt godkjent i fjor, sier han.

Andersen forklarer videre.

– Det tidligere forslaget var for øvrig også bedre for kundene, enn det som nå har blitt godkjent, og det hele viser at det var nok penger i selskapet i fjor.

Eierne tar nå tiden til hjelp for å vurdere en eventuell sak mot myndighetene.

– Vi vet ikke hva et eventuelt krav vil være på, men det har blitt investert 900 millioner kroner i selskapet siden starten, sier Andersen.

Eierne kan miste alt

Finansdepartementet vedtok 17. februar i år at Silver skulle settes under offentlig administrasjon.

Mange pensjonskunder i Silver har fryktet for pensjonene sine etter at selskapet fikk problemer.

Administrasjonsstyrets leder advokat Sven Iver Steen, og Silvers administrerende direktør Bjørn Østbø sendte denne uken ut et forslag til Silvers kunder.

Planen innebærer at alle tilgjengelige midler i Silver legges inn i en pott som fordeles blant kundene, inkludert selskapets egenkapital. Eierne mener denne planen kunne trådt i kraft allerede i 2016 da de først kom med forslaget, og de kunne unngått store tap.

Nedringt av fortvilte pensjonister

Les også

Silvers eiere varsler «rettslige skritt»

Les også

Halverer utbetalingen til pensjonskunder

Les også

Silvers toppsjef må gå

Publisert: