GJØDSEL OG IT: Dobbel budkrig på Wall Street

På én uke har en liten IT-aksje steget 160 prosent etter den havnet midt i en budkrig, mens Potash fortsetter oppturen etter rykter om budkrig.

Publisert: Publisert:

Om du ble 3Par-aksjonær for omtrent en uke siden, har du nå god grunn til å være fornøyd. Det ukjente selskapet har havnet midt i en budkrig mellom Dell og HP. En lignende situasjon skjer i gjødselsektoren, hvor Potash er i spill.

Etter et par minutters handel er Dow Jones-indeksen opp 0,56 prosent, S&P 500 stiger 0,64 prosent, så stiger Nasdaq 0,7 prosent.

E24 Børs - Følg utviklingen på Wall Street

Budkrig om Potash

Kinesiske Sinochem Group og brasilianske Vale har vist interesse for Potash, etter BHP Billiton feilet i sitt oppkjøpsforsøk av konkurrenten, ifølge Bloomberg.

Interessen fra det statlige Sinochem indikerer at Kina ikke ønsker at BHP Billiton skal ha for mye kontroll over råvarer.

- Vi følger nøye med på BHPs bud på Potash Corp. Dette er store nyheter for bransjen og det er bare naturlig at alle ser på det, sier Li Qiang, leder for direktørens kontor i Sinochem til Bloomberg.

Aksjene i gjødselprodusenten Potash Corp, som er verdens største gjødselprodusent, steg 27 prosent sist uke, etter et bud fra BHP ble avvist i et forsøk på å kjøpe opp selskapet for 130 dollar per aksje.

Budet var totalt verdt rundt 240 milliarder kroner, noe som ble ansett for å være for lavt.

Potash stiger 1,98 prosent, BHP stiger 1,30 prosent, mens Vale stiger 0,18 prosent.

Budkrig om 3Par

Dell Inc. forsøkte sist uke å kjøpe datalagringsselskapet 3Par Inc. for omtrent 1,15 milliarder dollar i kontanter. Budet, som kom sist mandag, var på 18 dollar per A-aksje, en budpremie på 87 prosent over sist fredags aksjekurs.

Nå har HP kastet hatten sin inn i ringen og byr 1,6 milliarder dollar for selskapet.

- HPs tilbud gir en overlegen verdi for 3Pars aksjonærer. Som et globalt selskap med sterke markedskanaler og innovativ utvikling blir vi den ideelle partneren for 3Par, sier HPs toppsjef Dave Donatelli i en kommentar.

3Par-aksjen stiger 40,52 prosent, mens Dell stiger 0,65 prosent. HP åpner jevnt på 39,85 dollar.

3Par-aksjen har steget hele 162 prosent den siste uken.

Flere saker på E24

Publisert:

Her kan du lese mer om