Slik unngikk Norges største meglerhus elendig resultat

Det var én post i regnskapet til DNB Markets som sikret resultatet.

ØKTE INNTEKTENE: DNB Markets viste seg nok en gang som en solid pengemaskin. Dette er sjefen for DNB Markets, Ottar Ertzeid (t.h.) og aksjesjef Paal Karstensen.

Trond Solberg
  • Even Landre
  • Sverre Rørvik Nilsen
Publisert:,

Norges største meglerhus - DNB Markets - leverte nok et knallsterkt resultat i tredje kvartal.

Driftsresultat før skatt utgjorde 1.285 millioner kroner, som var en økning på 318 millioner eller 32,9 prosent sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Det var spesielt «Inntekter fra internasjonal obligasjonsportefølje», som økte fra et tap på 1 million kroner til en gevinst på 714 millioner kroner fra i fjor til i år.

Hadde DNB Markets vært foruten denne inntektskilden, slik de var i samme periode i fjor, ville resultatet vært nesten halvvert på bunnlinja.

- Motsatt i aksjemarkedet

«Som utsteder og motpart nyter vi godt av volatilitet, og nå i rente og valutamarkedet. Aksjemarkedet er motsatt. Det er fallende aktivitet fra kunder primært vil jeg tro for mange kunder har hedget seg, og at potensialet i Norge avtar. Ellers har volum og til en hvis grad marginer, ikke på aksjer, påvirket», skriver aksjesjef Paal Karstensen i DNB Markets til E24 i en epost.

«Internasjonal obligasjonsportefølje er bankens fundingportefølje som de har rapportert kvalitet og durasjon på i alle år».

Inntektsfall

Kundeinntekter viste en reduksjon fra 803 millioner kroner til 664 millioner kroner fra tredje kvartal i fjor til i år.

Inntektene etter tredje kvartal fra denne aktiviteten var på 1.126 millioner kroner, som var en økning på 520 millioner sammenlignet med tilsvarende periode i 2011.

«Usikkerhet rundt situasjonen i Sør-Europa og i internasjonal økonomi generelt medførte en avventende holdning hos mange kunder», skriver DNB i kvartalsrapporten.

«Inntektene i kvartalet gjenspeilet en fortsatt normalisering av finansmarkedene, og det medførte blant annet en betydelig reduksjon i kredittmarginer og dermed kursgevinster knyttet til obligasjonsporteføljer i DNB Markets».

Kanonresultat for banken

Til tross for at det er høy usikkerhet om den økonomiske utviklingen internasjonalt, kan DNB konstatere at det går bra i Norge.

Torsdag morgen la Norges største bankkonsern frem resultatet etter årets tredje kvartal, og den viser vekst i alle forretningsområder.

Resultat etter skatt endte i tredje kvartal på 3.507 millioner kroner, opp fra 2.493 millioner i tredje kvartal i fjor.

Dette var bedre enn analytikernes forventning om et resultat etter skatt på 3.260 millioner kroner, ifølge estimater fra Dow Jones Newswires.

- Vi er godt fornøyde med årets tredje kvartal. Vi har sterke resultater i alle forretningsområder, sier konsernsjef Rune Bjerke.

LES OGSÅ:

Mener DNB har best potensial i Norden

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. DNBs meglere krabbet såvidt over milliarden

  2. Svakere resultat fra DNBs meglerhær

  3. Bjerkes meglerhær dro inn 5,4 milliarder

  4. Annonsørinnhold

  5. Bankkjempen fosser frem

  6. Analytiker: - Orkla Foods er den store svakheten