Funcom stuper på Børsen

Det er trangt i døren for investorer på vei ut av spillaksje.

MÅ LYKKES: Veldig mye av Funcoms fremtid er avhengig av at de lykkes med «The Secret World».Spillet har vært under utvikling i flere år og selskapet har investert nærmere 300 millioner kroner. Mottagelsen av spillet vil derfor ha stor betydning for selskapets fremtid.
Publisert:

AksjeLongname: FuncomTicker: FUNCOMMarked: OSEOrganiasonsnummber: 200293223TSID:Trade time: 2012-07-06 09:53:59Last: 11.3Close: 13.4Periode: 7days

Aksjen i spillutviklingsselskapet Funcom har fått hard medfart de siste dagene, og fredag formiddag stuper aksjen formelig på Oslo Børs.

Dette skjer like etter den storstilte lanseringen av storsatsingen «The Secret World».

- Vi vet ikke hvorfor aksjen faller så mye. Enten så har det lekket ut informasjon, hvilket er lite sannsynlig, eller så aksjen rett og slett påvirket av det svake sentimentet i aksjemarkedet. Det kan være at noen mener at det ikke går bra med lanseringen av spillet, og vi får en selvforsterkerende effekt. Gevinstsikringen kommer i kjølvannet av dette, sier analytiker Espen Torgersen i Carnegie til E24.

Følg utviklingen i aksjen med E24 BØRS

Presset øker
Torgersen påpeker at det er veldig tidlig etter lansering ennå, og man har ikke fått ut noen reell informasjon fra selskapet.

Selskapet har ikke kommunisert noen som helst salgstall etter lanseringen, og det har heller ikke kommet andre annonseringer fra Funcom.

- Men det er klart, når det er så stor kursutvikling som dette, øker presset på selskapet, sier analytikeren.

Torsdag morgen åpnet aksjen på nærmere 16 kroner, men aksjen fikk skrubbsår utover dagen. Fredag formiddag har fallet fortsatt, og klokken 10.15 er aksjen ned hele 18,28 prosent til 10,95 kroner.

Må lykkes
Veldig mye av Funcoms fremtid er avhengig av at de lykkes med «The Secret World».Spillet har vært under utvikling i flere år og selskapet har investert nærmere 300 millioner kroner.

Mottagelsen av spillet vil derfor ha stor betydning for selskapets fremtid.

Funcom har selv kommunisert at de har en målsetning om 1,35 millioner solgte spill, med om lag 500.000 betalende spillere i snitt, og inntekter på 945 millioner kroner det første året.

- Vi synes det har vært mange spennende tilbakemeldinger, og det har vært stor interesse for store og åpne betaer i forkant. Det store spørsmålet er i hvilken grad dette vil konverteres til salg, og det vil vi få svaret på de kommende månedene, sa den nylig avgåtte Funcom-sjefen Trond Arne Aas til E24 i forrige uke.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om