Yaras finansdirektør slutter etter åtte måneder: Samarbeidet med sjefen fungerte ikke godt nok

Yara-sjefen og en av hans viktigste medspillere i ledelsen kom ikke godt nok overens. Dermed går finansdirektøren av, bare åtte måneder etter at han begynte i jobben.

MANGLENDE KJEMI I YARA: Yaras konsernsjef Svein Tore Holsether (t.v.) og finansdirektør Petter Østbø går nå hver til sitt. Her er de to avbildet under en resultatpresentasjon i høst.
Publisert: Publisert:

– Jeg vil understreke at denne endringen ikke er knyttet til Yaras finansielle utvikling eller noen uenighet om strategisk retning, sier konsernsjef Svein Tore Holsether i en uttalelse mandag morgen.

– Vi skilles som venner, og jeg ønsker Petter lykke til videre.

Bare åtte måneder etter at Petter Østbø ble utpekt som ny finansdirektør, altså i mars, er det nå bestemt at han går av.

Er fortsatt venner

Selskapet selv opplyser at finansdirektøren og konsernsjefen har funnet ut at de ikke er fornøyd med samarbeidet seg i mellom, og derfor velger å gå hver til sitt:

– Det er ingen konflikt, sier mediekontakt Kristin Nordal i Yara til E24 om forholdet mellom de to.

– Petter Østbø har gjort en god jobb for Yara i en årrekke, men samarbeidet mellom en konsernsjef og en finansdirektør er svært viktig. Petter og konsernsjef har blitt enige om at samarbeidet ikke har fungert godt nok, og sammen med Petter har vi blitt enige om å skille lag som gode venner, sier Nordal videre.

Det har så langt ikke lykkes E24 å få en kommentar fra Petter Østbø mandag.

Klokken 10:00 mandag formiddag er Yara-aksjen ned 1,3 prosent, mens Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,4 prosent.

Erstattes av annen Yara-direktør

Østbø har jobbet i Yara siden 2010 og han begynte som ansvarlig for produkt og optimalisering.

Fra 2013 til 2016 var han linjeansvarlig for gass og industrielle applikasjoner før han i februar 2016 ble konserndirektør for produksjon.

To år senere ble han altså utpekt som finansdirektør.

Før han kom til Yara jobbet Petter Østbø syv år i konsulentselskapet McKinsey.

Yara har utpekt Lars Røsæg til å ta over som finansdirektør.

Les på E24+

Dieselskandalen kan bli Yaras nye gullgruve

Kommer fra Orkla

Røsæg begynte i Yara i 2017 og kommer fra stillingen som direktør med ansvar for Yaras samarbeidsselskap globalt (joint ventures) og konsernsjefens kontor. Han har tidligere hatt ledende stillinger i Orkla (2005–2012) og aluminiumsselskapet Sapa (2012-2017).

– Jeg er glad for å ha fått denne muligheten, og ser frem til å være en del av Yaras erfarne og kompetente finansorganisasjon i arbeidet med å fremme god kapitalallokering og vekst i aksjonærverdiene, sier den nye finansdirektøren i en uttalelse.

– Jeg ønsker Lars Røsæg velkommen inn i Yaras ledergruppe, hvor hans sterke analytiske evner og brede finansielle og strategiske erfaring vil bli høyt verdsatt, sier Yara-sjef Svein Tore Holsether.

Les også

Dyr gass kan true Yara-anlegg i Europa

Les også

Svakere enn ventet fra Yara

Les også

Yara-sjefen om markedsutsiktene: – Klart det er positivt

Publisert:

Her kan du lese mer om