Analytiker anbefaler Northern Drillings byttetilbud: – Attraktivt

Sparebank 1 Markets mener rabatter kastes etter investorer i riggselskapet Northern Drillings tilbud om å bytte til Northern Ocean-aksjer.

Storeier John Fredriksen ønsker å godta byttetilbudet til Northern Drilling så lenge han ikke vannes ut i riggselskapet.
Publisert:

John Fredriksens riggselskap Northern Drilling tok i fjor grep for få frem verdiene i selskapets flåte, der det skilte ut to av sine rigger for værharde forhold, «West Mira» og «West Bollsta», i et selskap som har fått navnet Northern Ocean.

Det nye selskapet er ventet å være på plass på Oslo Børs 27. februar, alternativt på handelsplassen Oslo Axess, dersom Børsen godkjenner det.

Northern Drilling har i forbindelse med utskillelsen besluttet å tilby aksjonærene et bytte av aksjer i Northern Drilling mot aksjer i Northern Ocean, der 2,0316 Northern Drilling-aksjer veksles til én Northern Ocean-aksje.

– Vi mener dette er svært attraktivt, skriver Sparebank 1 Markets i et notat.

– Undervurdert

Meglerhuset peker på at tilbudet betyr at de 45 millioner aksjene Northern Drilling eier i Northern Ocean, og som vil bli tildelt aksjonærene gjennom tilbudet, basert på en Northern Ocean-kurs på 39 kroner er verdt 15,9 kroner per Northern Drilling-aksje, eller 15 prosent over det aksjen for øyeblikket handles til.

Han fremhever også at OTC-noterte Northern Ocean allerede er en billig aksje på kurs 38 kroner.

– Vi mener den nåværende aksjekursen er undervurdert da den priser West Mira og West Bollsta til 361 millioner dollar hver. For å putte dette i kontekst så priset den rettede emisjonen på 100 millioner dollar til 49 kroner per aksje riggene til 400 millioner dollar hver, eller 20,5 kroner per aksje i Northern Drilling.

– Og de to ferskeste transaksjonene for lignende rigger med alle kostnader på rundt 600 millioner dollar plasserer Northern Ocean-aksjen til 107 kroner og Northern Drilling til 45 kroner. Derfor synes vi å kjøpe Northern Drilling aksjer til 13,9 kroner per aksje er en attraktiv måte å kjøpe rabatterte Northern Ocean-aksjer, skriver meglerhusets rigganalytiker.

– Beste måten å kjøpe seg inn på

Arctic Securities mener Northern Ocean nå er den beste aksjen å satse på for investorene som ønsker eksponering mot markedet for rigger for værharde forhold, ifølge en oppdatering.

– Med tanke på tilbudskursen synes vi Northern Drilling på 13,9 kroner per aksje er den beste måten å kjøpe seg inn i Northern Ocean, skriver meglerhuset, som har et kursmål på 81 kroner på det nye riggselskapet.

Sparebank 1 Markets har et kursmål på Northern Drilling på 20 kroner og en kjøpsanbefaling, mens Northern Ocean har et kursmål på 70 kroner og en kjøpsanbefaling.

Northern Drilling-aksjen ligger mandag ettermiddag på 13,5 kroner på Oslo Børs, mens Northern Ocean sist ble handlet til mellom 38–32 kroner på OTC-listen.

Selskapenes markedsverdi er henholdsvis 1,4 milliarder kroner og to milliarder kroner.

Fredriksen vil bytte, men ikke vannes ut

Samlet kan hver Northern Drilling-aksjonær i utgangspunktet bytte 85 prosent av aksjene sine, tilsvarende opptil 91,4 millioner aksjer.

Northern Drilling-aksjene som veksles vil bli slettet og dermed redusere antallet utestående aksjer. Dersom alle aksjene aksepteres vil Northern Drilling sitte igjen med en aksjekapital på 16,1 millioner aksjer.

Største aksjonær, John Fredriksens Hemen Holding, har indikert at det vil akseptere byttehandelen med et antall aksjer som gjør at eierandelen i prosent ikke vannes ut i Northern Drilling.

Les også

Investeringsselskap spår Tesla-aksjen i 7.000 dollar innen 2024

Northern Ocean har også besluttet å gjennomføre en reparasjonsemisjon mot aksjonærene som ikke ble tildelt aksjer i den rettede emisjonen fra i fjor på rundt 900 millioner kroner.

Kursen er satt til 49 kroner per aksje og er ventet å dra inn et bruttoproveny på 92 millioner kroner for riggselskapet.

Northern Drilling har forklart utskillelsen av riggene med de mener det potensielt vil fremskynde Northern Oceans evne til å betale utbytter og gi en bedre fleksibilitet for riggene.

Publisert: