Ferske Hydro-tall: Kutter cyberkostnadene med 100 millioner kroner

Onsdag morgen slapp Hydro kvartalstallene for første kvartal i år, som kom inn noe bedre enn analytikerne ventet på forhånd

Foto: Gwladys Fouche Reuters
Publisert:,

Den forsinkede rapporten for første kvartal viser at Hydro leverte et justert driftsresultat på 559 millioner kroner, sammenlignet med 3,1 milliarder kroner i samme periode året før.

På forhånd var det ventet et resultat på 123 millioner kroner, ifølge TDN/Infront.

De gode resultatene forklares av solide resultater i «energy»-virksomheten og i den Nord-Amerikanske divisjonen av «extruded solutions», opplyser selskapet.

– Vi er fortsatt optimistiske når det gjelder de langsiktige utsiktene for aluminium. Men grunnet usikkerheten i markedet og utfordringen med lønnsomhet i bransjen generelt, vil vi heve forbedringsambisjonene våre, foreta en strategisk gjennomgang av Rolled Products og sørge for strengere finansiell disiplin og høyere inntjening, sier Hydro-sjef Hilde Merete Aasheim.

Selskapet opplyser at de vil innkalle til en investordag 24. september for å presentere de oppdaterte ambisjonene.

Les på E24+ (for abonnenter)

Israelsk cybertopp advarer Norge: – Dere kan ikke lenger stole på naboene deres

Nedjusterer kostnader etter dataangrep

Tidligere i vår meldte Hydro at dataangrepet ville kunne koste selskapet 450 millioner kroner, men dette er justert ned til mellom 300 og 350 millioner kroner i første kvartal.

I andre kvartal vil kostnader knyttet til angrepet ligge på mellom 200 og 250 millioner kroner.

Omsetningen endte på 37,5 milliarder kroner, hvor det på forhånd var ventet en omsetning på 35,9 milliarder kroner.

Ifølge foreløpige data gikk det eksterne salgsvolumet i Extruded Solutions ned til 333.000 tonn i første kvartal, sammenliknet med 362.000 tonn på samme tid i fjor.

Hydro varslet tidligere i år at rapporteringen for første kvartal måtte utsettes grunnet dataangrepet.

I tillegg tynget ned reduserte produksjonsevnen i Brasil fortsatt i første kvartal. Driftsresultatet for bauxite og alumina falt fra 741 millioner i fjor til 153 millioner kroner i årets første kvartal, hovedsakelig grunnet redusert produksjon både ved Alunorte og Paragominas som følge av produksjonsbegrensningen.

Les også

Forvalter om Hydros Brasil-ja: – Gledelig at de har fått opphevet hindringen

Når ikke forbedringsmål

Hydro opplyser i kvartalsrapporten at det tidligere lanserte forbedringsprogrammet «Bedre» ikke vil nå sine mål for 2019.

Det skyldes hovedsakelig situasjonen i Brasil.

Etter å ha produsert på halv kapasitet i mer enn ett år løftet den føderale domstolen i Belém produksjonsembargoen mot Alunorte den 20. mai.

Jeg er glad for at produksjonsbegrensningen ved Alunorte er opphevet, slik at vi nå kan konsentrere oss om å gjenoppta trygg og normal drift ved Alunorte, Paragominas og Albras. Den brasilianske virksomheten danner grunnlaget for Hydros overordnede agenda og vår ambisjon om å øke lønnsomheten, sier konsernsjef Aasheim.

Her kan du lese mer om