XXL-styreleder overrasket over anmeldelsen fra Forbrukertilsynet

I januar valgte Forbrukertilsynet å anmelde XXL for brudd på straffelovens bestemmelse om bevispåvirkning. Det kan ikke XXL-styrelederen selv forstå.

XXL-styreleder og Altor-topp, Hugo Maurstad, under sportskjedens kvartalspresentasjon denne uken.
Publisert: Publisert:

Styreleder i XXL Hugo Maurstad har så langt ikke kommentert anmeldelsen fra Forbrukertilsynet som ble kjent i midten av januar.

XXL har allerede innrømmet at det har forekommet juks med førpriser, men Forbrukertilsynet mener kjeden bevisst har prøvd å villede både tilsynet og publikum.

Nå sier Maurstad til E24 at de ikke ser saken på samme måte som Forbrukertilsynet

– Vi har satt i gang en grundig undersøkelse av dette. Vi kan ikke lese det samme ut av de undersøkelsene vi har gjort, sier Maurstad om anmeldelsen.

Han sier selskapet har advokater som jobber med problemstillingene, og sier han selv personlig ikke har vært tungt involvert.

Les på E24+

XXL forklarer hvorfor Gresvig gikk konkurs – og verre blir det

Les også

XXL gir Østerrike «et par år» før de skrur igjen pengekranen

Overrasket

Forbrukertilsynet klarte ikke gjennom sine egne undersøkelser å finne bevis på at kjeden hadde brutt markedsføringsloven. I XXLs undersøkelser, utført av advokatselskapet DLA Piper, ble det funnet åtte tilfeller av prisjuks over en periode på ti år.

– Ble du overrasket da du ble kjent med anmeldelsen?

– Ja, det må jeg si. Etter den grundige granskingen som vi hadde gjort og all den informasjonen vi hadde delt, så ble jeg veldig overrasket, sier Maurstad som i tillegg til å være styreleder i sportskjeden er toppsjef i Altor.

I vinter starter XXL et program som alle ansatte må gå gjennom som et ledd i det å få bukt med ukulturen i selskapet. I programmet skal de ansatte blant annet få caser fra butikken som de må svare på hvordan de ville håndtert om de var på jobb.

Også ledelsen og styret skal gjennom samme programmet.

– Jeg gikk gjennom helt samme program da jeg satt i styret i Eltek, sier Maurstad om et av de andre selskapene oppkjøpsfondet Altor hadde i eierinteresser i.

– Det er et utrolig bra program med realistiske spørsmål som kan komme opp i butikken. Jeg lærte masse, og det kommer jeg sikkert til å gjøre denne gangen også, sier smiler Maurstad.

Nåværende toppsjef Tolle Grøterud vil gå over i en rolle som IR/kommunikasjonssjef og HR-direktør når Pål Wibe starter som XXL-sjef 1. april.

Les på E24+

Disse kan ta over Gresvig

Nav la samarbeid på is

Sportskjeden har selv forklart at de bestilte den eksterne granskingen etter at flere ansatte fortalte E24 om systematisk fabrikkering av salgstall.

I slutten av januar la Nav sitt nasjonale samarbeid med XXL på is og vil ikke lenger sende personer på tiltak i sportskjeden – inntil det tas «nødvendige» grep om arbeidsmiljøet.

XXL-gründer Øivind Tidemandsen har sagt til både E24 og DN at han ikke ser noen grunn til å tvile på opplysningene om prisjuks i kjeden hans.

Samtidig har E24 avslørt en rekke arbeidsforhold som sportskjeden både har innrømmet og beklaget.

Sjefer i XXL har blant annet straffet butikkansatte med armhevinger, brukt militærdisiplin på «Krigsskolen» og nektet ansatte lønn for butikkarbeid utenom åpningstiden.

Publisert:
Gå til e24.no