Kraftig brukervekst for Twitter

Brukerne flokker seg om Twitter, samtidig øker selskapet resultatet før skatt med 33 prosent. 

RESULTATHOPP: Twitter leverer et sterkt kvartalsresultat.

Foto: Kacper Pempel Reuters
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Twitter leverer fredag ettermiddag et sterkt kvartalsresultat hvor de blant annet kan vise til 14 prosent vekst daglig aktive brukere.

Det gode resultatet settes pris på av aksjonærene som sender aksjen opp rundt fire prosent i førhandelen kort tid etter at tallene ble sluppet.

I andre kvartal hadde selskapet 139 millioner aktive brukere, en oppgang fra 122 millioner i 2018. Av disse viser selskapet en spesielt sterk vekst internasjonalt der selskapet hadde en vekst på 15 prosent. For USA alene endte veksten i daglige brukere på 10 prosent.

– Vi fortsette å bruke kunstig intelligens for å levere mer relevant innhold, noe som har økt bruken av Twitter på daglig basis, sier Twitter-sjef Jack Dorsey i en uttalelse.

Dette er første gang selskapet bruker «monetizable daily active users», som selskapet har forklart er daglige aktive brukere som har vært «logget inn på Twitter på en dag gjennom Twitter.com eller Twitter-applikasjoner som viser annonser», skriver CNBC.

Les på E24+ (for abonnenter)

Er Facebook et monopol?

Resultathopp

Selskapet leverer et justert resultat på 20 cent per aksje, mot en forventning på 19 cent per aksje, ifølge Refinitiv, skriver CNBC.

Før skatt ble resultatet på 88 millioner dollar, noe som er en forbedring på 33 prosent fra året før da tallet var 66 millioner dollar.

Inntektene havnet på 841 millioner dollar i kvartalet, noe som er en økning fra 710 millioner dollar året før. Det var på forhånd ventet at inntektene ville havne på 829,1 millioner dollar.

Av inntektene kom 727 millioner dollar fra annonser hos tjenesten. Det er en økning på 21 prosent sammenlignet med året før.

Her kan du lese mer om

  1. Twitter

Flere artikler

  1. Spotify tapte mer enn to milliarder i fjerde kvartal

  2. Facebook-aksjen raste etter kvartalsrapport

  3. Rekordhøy brukervekst for Snap

  4. Annonsørinnhold

  5. Facebook leverer sterke tall – aksjen stiger

  6. Starbucks med sterkere resultat enn ventet