Nel i mål med rettet emisjon: Henter 1,3 milliarder

Nel planlegger å bruke pengene på å jakte større og flere prosjekter. Ifølge Nel-sjefen har det vært vært stor interesse fra «solide investorer».

 • Ine Brunborg
 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

Hydrogenselskapet Nel melder at de har hentet omtrent 1,3 milliarder kroner i en rettet emisjon mandag kveld.

Emisjonen ble først varslet i en børsmelding sendt ut like etter stengetid på Oslo Børs.

Omtrent 70,46 millioner nye aksjer blir utstedt i emisjonen til en pris på 18,45 kroner per stykk. Det representerer en rabatt på 3,9 prosent sammenlignet med snittprisen på aksjen samme dag.

Ifølge selskapet vil de bruke pengene på å arbeide mot større og flere prosjekter, i tillegg til strategiske muligheter.

Nel vil også på å bygge opp organisasjonen og investere i forskning og utvikling, ifølge dagens melding. Her trekker selskapet også frem finansieringen av arbeidskapital og flere generelle selskapsformål.

Mandag kveld varsler selskapet også at de har besluttet å gjennomføre en reparasjonemisjon på opptil 200 millioner kroner, rettet mot eksisterende aksjonærer som ikke deltok i dagens emisjon.

Ifølge Nel skal prisen i reparasjonemisjonen tilsvare dagens emisjonspris på 18,45 kroner aksjen.

Les også

Forvaltere tar Nel-gevinst etter rakettoppgang

Les også

Nel-sjefen om Norges hydrogenstrategi: – Dessverre veldig tannløst

– Solide investorer har ønsket seg inn

Nel-aksjen har opplevd en enorm oppgang i 2020, og er den klare vinneren på hovedlisten med en oppgang på over 120 prosent.

– Dette var en fin anledning til å bygge ytterligere fleksibilitet, sier Nel-sjef Jon André Løkke om dagens emisjonsvarsel.

– Hvem er denne emisjonen rettet mot?

– Det har i utgangspunktet vært stor interesse fra noen store, solide investorer som har ønsket seg inn, og generelt er det stor interesse. Vi så dette som en god anledning til å bygge mer soliditet i selskapet.

– Det har vært uttrykt mange ambisjoner om satsinger på hydrogen i Europa, både gjennom nye strategier fra Portugal og Tyskland og dette konsortiet i Danmark som planlegger et større anlegg. Vi ønsker å posisjonere oss for å være en attraktiv aktør i dette markedet.

I forrige uke passerte Nels børsverdi både Kongsberg Gruppen og Kjell Inge Røkkes Aker. Selskapet er nå verdt over 25 milliarder kroner.

Børsoppgangen skjer til tross for at Nel fortsatt har relativt liten omsetning og virksomhet sammenlignet med Aker og Kongsberg. Nel hadde en omsetning på 570 millioner kroner i fjor, mens Akers omsetning var på 48,3 milliarder og Kongsberg Gruppen hadde omsetning på 24,1 milliarder kroner.

Les også

Nel-aksjen til værs etter ny Nikola-kontrakt

Skal levere til Nikola

Nel skal bygge en fabrikk i Porsgrunn for å bygge opp produksjonskapasitet. Selskapet har en rammeavtale om å levere inntil 448 elektrolysører til den amerikanske lastebilprodusenten Nikola.

Nikola har imidlertid langt større planer. Selskapet ønsker å bygge ut hele 1.200 fyllestasjoner med åtte elektrolysører i hver. Det betyr i så fall at Nikola vil trenge hele 9.600 elektrolysører, til en anslått kostnad som ifølge Nikolas tall er på 89 milliarder kroner.

Skulle Nel få bare en liten andel av disse ordrene, vil selskapet få mye å gjøre i mange år fremover.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nel
 2. Emisjon

Flere artikler

 1. Nel mer verdt enn Aker: – Har vært et eventyr

 2. Nel-aksjen til værs etter ny Nikola-kontrakt

 3. Betalt innhold

  La tegningsrettighetene i Nel ligge i skuffen en stund til

 4. Nel har fått ny Nikola-kontrakt til en verdi av rundt 283 millioner kroner

 5. Nå kan Nel-aksjonærer tegne seg for «billige» aksjer