Børsene i Asia

Børsfall i Asia etter ras på Wall Street

– Vi har sett en utrolig børsoppgang fra bunnen, så det at investorene ønsker å ta gevinst bidrar til å drive markedet, sier investeringsdirektør.

En mann med ansiktsmaske går foran et elektronisk brett i Seoul som viser utviklingen til den sørkoreanske Kospi-indeksen, som faller fredag morgen.

JEON HEON-KYUN / EPA
 • Eivind Bøe
Publisert:,

Børsene faller i Asia, men nedgangen har dempet seg i løpet av natten og er mindre enn den på Wall Street kvelden før.

Sørkoreanske Kospi er den av de største indeksene som faller mest, blant annet drevet av bilaksjen Hyundai Motor som faller 4,15 prosent. Slik går viktige børser i regionen Asia-Stillehavet fredag morgen:

 • Nikkei 225 i Tokyo ned 1,52 prosent
 • Kospi i Seoul ned 2,51 prosent
 • Hang Seng i Hongkong ned 1,51 prosent
 • Shanghai Composite ned 0,3 prosent
 • Singapore-børsen ned 1,66 prosent
 • ASX 200 i Sydney ned 2,1 prosent
Les også

Wall Street raste: – Fallet i dag er en «reality check»

S&P 500 ned 5,9 prosent

Nedgangen kommer etter ras på Wall Street torsdag, da handelen var preget av frykt for en andre bølge av corona-smittede.

Amerikanske futures stiger og forsøker å hente seg inn etter det dramatiske børsraset. Dow Jones var ned 6,9 prosent, S&P 500 falt 5,89 prosent og Nasdaq Composite endte ned 5,27 prosent.

Oljeprisen er i minus, med ett fat nordsjøolje på 38,07 dollar, ned 0,55 prosent siden midnatt. Prisen går mot første ukentlige fall siden april, ifølge Bloomberg.

Oslo Børs falt torsdag, og Hovedindeksen endte ned 3,09 prosent, men Børsen stengte før nedgangen tiltok for alvor i New York.

Kronen har svekket seg kraftig mot store valutaer som dollar og euro det siste døgnet, samtidig som investorenes risikovilje har bremset. Euroen ligger nå på 10,88 kroner, mot rundt 10,6 kroner natt til torsdag. Dollaren koster 9,63 kroner.

Les også

Verste børsdag i Oslo siden 27. mars

– Ønsker å ta gevinst

Mer enn to millioner amerikanere er nå bekreftet smittet, samtidig som restriksjonene løftes.

– Investorene gjør rett i å bekymre seg for en andre bølge av smittede. Vi har også sett en utrolig børsoppgang fra bunnen, så det at investorene ønsker å ta gevinst bidrar også til å drive markedet, sier investeringsdirektør Lori Heinel ved State Street Global Advisors til Bloomberg.

Flere eksperter E24 har snakket med peker på at det har vært for mye optimisme i aksjemarkedet, med S&P flat så langt i år og Nasdaq Composite på rekordnivåer før gårsdagens fall.

– Markedene har vært preget av overdreven optimisme, og oppsummeringen fra USAs sentralbank forstyrrer det glansbildet mange investorer har vært preget av, sa sjefstrateg Christian Lie i Danske Bank til E24 torsdag.

Her kan du lese mer om

 1. Børsene i Asia
 2. Aksjelive
 3. Tokyo-børsen
 4. Seoul-børsen
 5. Hongkong-børsen
 6. Shanghai-børsen
 7. Singapore-børsen
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Wall Street raste: – Fallet i dag er en «reality check»

 2. Urolig på Asia-børsene: Sydney faller 2,8 prosent

 3. Nedtur på Oslo Børs

 4. Annonsørinnhold

 5. Asia-børsene falt etter kraftig nedgang for tek-aksjer

 6. Oppgang for teknologiaksjer i Asia