Meta med comeback etter sterk brukervekst: 31 millioner flere på Facebook

Meta Platforms, som eier Facebook, kunne vise til bedre resultater enn ventet i første kvartal i år. Selv om omsetningen var under forventningene, var brukerveksten og lønnsomheten høyere.

Mark Zuckerberg har sett Meta-aksjen falle over 48 prosent så langt i år, men onsdag kveld hopper aksjen i etterhandelen.
Publisert:

Meta-aksjen hadde falt 3,21 prosent ved stengetid på Wall Street onsdag, men umiddelbart etter tallslippet onsdag kveld stiger aksjen 13 prosent.

Lønnsomheten i selskapet var høyere enn ventet, og selskapet leverte en inntjening per aksje på 2,72 dollar per aksje, mot 2,59 dollar som var ventet.

Antall daglige brukere av Facebook vokste også mer enn ventet, og det var rundt 31 millioner flere daglige brukere ved utgangen av mars enn på slutten av forrige kvartal.

– Vi har gjort fremskritt dette kvartalet, på tvers av en rekke av selskapets prioriteringer, og vi er fortsatt sikre på mulighetene på lang sikt og veksten som våre produkter vil gi, sier Meta-sjef Mark Zuckerberg i en melding.

– Flere personer bruker våre tjenester i dag enn noen gang før, sier han.

Til tross for dette var omsetningen noe lavere enn ventet på forhånd. Omsetningsveksten var på 6,6 prosent mot samme kvartal i 2021.

Hardt truffet av konkurrenter

Facebook er hardt truffet av Apples nylige endringer i personvernreglene sine. Apple har gjort det vanskeligere å spore brukerene av sine produkter. Dette har truffet Facebooks mulighet til å selge målrettet reklame, som utgjør en svært stor andel av inntektene deres.

Det var knyttet svært stor spenning til Metas resultater, etter at aksjen fikk juling etter forrige resultatfremleggelse. Meta hadde det største verditapet på en dag for et enkeltselskap noensinne, da aksjen krakket 3. februar.

Fallet ble knytte til at selskapet den gangen la frem svake utsikter for videre omsetning, og økende konkurranse fra blant andre TikTok.

For første gang noensinne viste tallene i for siste kvartal i 2021 at Facebook mistet brukere, og det var ikke det eneste faretruende tegnet:

Meta-aksjen er ned over 48 prosent så langt i år.

Publisert: