Norse Atlantic Airways får amerikansk flytillatelse

Det norske flyselskapet planlegger de første flygningene fra Oslo til utvalgte byer i USA til våren.

Flygründer Bjørn Tore Larsen i det nyopprettede flyselskapet Norse Atlantic Airways omtaler tillatelsen som en milepæl.
Publisert:

Norse Atlantic Airways har fått tillatelse fra Det amerikanske transportdepartementet til å fly mellom Europa og USA, ifølge en melding fra selskapet.

– Denne viktige milepælen bringer oss ett skritt nærmere lansering og vil bidra til flere arbeidsplasser i luftfarten og reiselivsnæringen på begge sider av Atlanteren, sier konsernsjef og grunnlegger Bjørn Tore Larsen i en pressemelding.

Vil fly til våren

I desember fikk Norse driftstillatelse fra Luftfartstilsynet i Norge og mottok sitt første fly av typen Boeing 787-9 Dreamliner.

Norse planlegger nå de første flygningene fra Oslo til utvalgte byer i USA til våren.

Norse har tidligere kommunisert en ambisjon om oppstart i månedsskiftet mars/april, og har annonsert destinasjoner som New York, Fort Lauderdale utenfor Miami og Los Angeles.

Les på E24+

Flyr-aksjen prises som om to kriser ikke har skjedd

Tror reiser gjenopptas med full kraft

– Vi tror at transatlantiske reiser vil gjenopptas med full kraft når pandemien er bak oss, sier Larsen videre, og presiserer at selskapet vil tilby rimelige flyreiser til både fritids- og kostnadsbevisste forretningsreisende.

Selskapet har også inngått kollektivavtaler med pilot- og kabinforeninger i Norge, Storbritannia og USA.

– Når alle våre 15 fly av typen Boeing 787 Dreamliner er i lufta, vil vi være et lag med 1.600 dedikerte kolleger, tilføyer han.

Parallelt har selskapet sikret seg avgangs- og landingsrettigheter på London Stansted, mens London Gatwick ennå ikke er avklart.

Norse Atlantic har også sikret seg gunstige leieavtaler som gjør at selskapet i en periode kun betaler for tiden flyene er i luften, såkalt «power by the hour».

Les på E24+

– Det kommer til å svi veldig, men jeg kommer ikke til å måtte selge huset

Publisert: