Ice vil hente inntil 2,5 milliarder kroner

Pengene skal mobilselskapet bruke på løsningen på tvisten med fondet Goldentree, og investeringsmuligheter som 5G-utrullingen.

ICE-Sjef: Eivind Helgaker
 • Maiken Svendsen
 • Lage Bøhren
Publisert:

Mobilselskapet Ice Group børsmelder torsdag morgen at det vurderer å hente 2,5 milliarder kroner i ny egenkapital.

1,5 milliarder av dette skal brukes til å finansiere løsningen på tvisten med det amerikanske fondet Goldentree, ifølge meldingen.

Goldentree var långiver til Ices datterselskap AINMT Holdings AB, og fondet mente at de hadde brutt lånevilkårene 14 ganger. Ice har tidligere uttalt at de mener det ikke er hold i påstandene.

Nå har partene blitt enige, ifølge meldingen torsdag.

Les også

Milliardkravet mot Ice Group går til megling i juni

Den siste milliarden vil selskapet bruke på «identifiserte investeringsmuligheter» som inkluderer utrullingen av 5G i Norge.

Ice har de siste årene investert tungt i sitt eget mobilnettverk for å utfordre Telenor og Telia, og passerte 677.000 mobilabonnenter i Norge per tredje kvartal.

Satsingen har imidlertid vært kostbar, med et samlet underskudd på over 5,2 milliarder i perioden 2016–2020.

Avhenger av hverandre

Parallelt med den pågående emisjonsprosessen er Ice Group i diskusjoner angående en potensiell konvertering av gjeld til egenkapital.

Det dreier seg om 546 millioner svenske kroner i gjeld til mangeårige aksjonær Rasmussengruppen, samt annen obligasjonsgjeld på 760 millioner norske kroner.

I meldingen påpeker selskapet at både forliket med Goldentree, gjeldskonverteringen og mulige pengeinnhentingen avhenger av hverandre.

– Om selskapet ikke lykkes med egenkapitalhentingen som beskrevet over, så vil de andre tiltakene bortfalle, skriver selskapet.

Lykkes de derimot, påpeker Ice at dette vil styrke kapitalstrukturen i selskapet, redusere rentebærende gjeld med omtrent 50 prosent og redusere rentekostnadene med nesten 300 millioner per år, ifølge meldingen.

Selskapets oppdaterte forretningsplan innebærer også at de har et middels til langsiktig mål om inntekter på 4 til 5 milliarder i inntekter, ifølge meldingen.

Les også

Staten har dratt inn 3,9 milliarder på 5G-frekvenser

Rekordomsetning

Torsdag la også Ice frem kvartalsrapporten for tredje kvartal. Den viste at selskapet fikk en rekordhøy omsetning på 593 millioner i tredje kvartal, opp 11 prosent fra samme periode i fjor.

Justert driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) endte på 90 millioner, tilsvarende en margin på 15 prosent. Resultat før skatt var negativt med 255 millioner, sammenlignet med et tap på 223 millioner i tredje kvartal 2020.

Ice fikk 14.000 nye mobilkunder i kvartalet, og har nå 677.000 abonnenter innen smarttelefoni.

I en separat melding i dag melder selskapet at det vurderer å hente 2,5 milliarder i en emisjon for å restrukturere balansen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Ice Group
 2. 5G

Flere artikler

 1. 1,7 milliarder barbert bort da Ice-aksjen kollapset

 2. Betalt innhold

  Risikoen i Ice Group har blitt grovt undervurdert

 3. Budsjettsprekk og kursras for Norske Skogs miljøsatsing: – Uheldig og kjedelig

 4. Tor Olav Trøim selger 2020 Bulkers-aksjer for 164 millioner kroner

 5. Dof: Fortsatt usikkert utfall av redningsforhandlinger