Chevron satser 100 millioner på norsk børsfersking

Den amerikanske oljekjempen går inn i karbonfangstselskapet Ocean Geoloop.

Publisert:

Saken oppdateres ...

Chevron investerer 100 millioner kroner i norske Ocean Geoloop gjennom en rettet emisjon, melder selskapet i en børsmelding fredag.

Investeringen skjer til en tegningskurs på 37 kroner per aksje. Det er rundt åtte kroner over aksjekursen ved stenging torsdag, som lå på rett under 29 kroner.

Ocean Geoloop-aksjen stiger kraftig på Oslo Børs etter nyheten om emisjonen, og kursen er oppe i rundt 35,5 kroner i tidlig handel.

Chevron vil etter investeringen sitte på rundt fem prosent av aksjene i Ocean Geoloop. Det amerikanske oljeselskapet vil med det være den tredje største eieren i det norske selskapet.

Vil samarbeide

Ocean Geoloop driver med karbonfangst- og lagring. Ifølge selskapet går teknologien ut på å fange CO2 og rense den uten bruk av skadelige kjemikalier. Hva som brukes og detaljer om hvordan rensingen skjer vil ikke selskapet opplyse om.

I tillegg til investeringen, inngår samtidig Chevron og Ocean Geoloop en intensjonsavtale (memorandum of understanding, MOU) om å finne områder med potensial for teknisk og kommersielt samarbeid.

– Vi ser frem til å samarbeide med Ocean Geoloop på MOU-studien da Chevron jobber for å muliggjøre lavkarbonløsninger i markedet, sier Chris Powers, visedirektør for karbonfangst, utnyttelse og lagring hos Chevron New Energies i pressemeldingen.

– Vi ser frem til å jobbe med Chevron-teamet for å identifisere potensielle området for samarbeid for å industrialisere morgendagens karbonfangst-teknologi, sier styreleder Anders Onarheim i Ocean Geoloop i meldingen.

På børs i mars

Ocean Geoloop ble notert på Oslo Børs-markedsplassen Euronext Growth i mars i år, og hentet rett i forkant 33 millioner kroner i en emisjon. Tegningskursen var da også 37 kroner per aksje.

Markedsverdien til selskapet lå på rundt 1,45 milliarder kroner før Oslo Børs åpner fredag.

Emisjonen må godkjennes av aksjonærene i Ocean Geoloop. Hovedeier Hans Gude Gudesen, som sitter på rundt 58,5 prosent av aksjene, vil ifølge børsmeldingen godkjenne emisjonen.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om