Øyner positiv børsretur for Seadrill

Pareto Securities anbefaler å se mot Seadrill-aksjen når riggselskapet er ventet å gjøre børscomeback i nærmeste fremtid.

Boreskipet West Tellus er på kontrakt frem til august 2025.
Publisert:

Krise på krise har rammet det som en gang var John Fredriksens riggselskap, Seadrill, de seneste årene, og til slutt endte det i fjor med en ny konkursprosess i USA.

I år kom Seadrill ut av konkursbeskyttelsen etter en restrukturering av den skyhøye gjelden, og i løpet av de neste ukene er det ventet et Oslo Børs-comeback på markedsplassen Euronext Expand.

I lys av dette har meglerhuset Pareto Securities besluttet å ta opp dekning på Seadrill-aksjen, der analytikerne har satt en kjøpsanbefaling og et kursmål på 47 dollar per aksje.

– Selskapet har rensket opp i både selskapsstrukturen og balansen, og basert på rapporterte handelsnivåer høyt på 20 dollar-nivået, så synes vi aksjen er attraktivt priset, skriver Pareto Securities-analytikerne Christopher Mo Dege og Bård Rosef.

– Vi forventer at selskapet vil tiltrekke seg interesse fra europeiske investorer som ønsker eksponering mot europeiske børsnoterte riggselskaper, fortsetter analytikerne, og understreker at de mener at oppsiden fra deres verdivurdering er «betydelig».

En prising på 29 dollar per aksje gir Seadrill en markedsverdi på rundt 1,6 milliarder dollar, ifølge Pareto Securities.

De tidligere aksjonærene i selskapet er nå mer eller mindre vannet ut, mens kreditorene har tatt over som storaksjonærer etter å ha konvertert gjeld til aksjer.

– Man kan ikke gjemme bort at gamle kreditorer er unaturlige aksjeeiere langsiktig og at et salgsoverheng kan tynge aksjen, men vårt generelle inntrykk er at interesse vil være viktigere enn salgspress, samt at Seadrill-eksponering er ettertraktet.

Les på E24+

Disse børsvinnerne kan ha mer å gå på

Andre konkursprosess på få år

Seadrill gikk i februar inn i konkursbeskyttelse under amerikansk lovgivning, såkalt chapter 11, i kjølvannet av en ny nedtur for riggbransjen på grunn av coronakrisen og det påfølgende oljeprisstupet.

Redningsplanen  ble godkjent i en amerikansk domstol i oktober i fjor.

Planen innebar å hente inn 350 millioner dollar i nye midler, og en redusering av gjelden med 4,9 milliarder dollar.

Denne konkursprosessen var selskapets andre i USA siden 2017. Da godkjente domstolen en plan som innebar at selskapet hentet inn omtrent en milliard i frisk kapital, og kvittet seg med milliarder av dollar i gjeld.

John Fredriksen har forpliktet seg til å finansiere et usikret obligasjonslån på 50 millioner dollar. Dette kan omgjøres til fem prosent av Seadrill-aksjene.

Planen er at selskapet etter hvert skal flyttes fra Euronext Expand til Oslo Børs, samt en notering i New York.

Samlet vil det være 50 millioner aksjer som blir utstedt i det restrukturerte riggselskapet.

Les på E24+

Det kan være gull å finne på Børsens taperliste

Venter mer konsolidering

I fjor ble det kjent at Mærsk Drilling og Noble skaper en gigant i riggsektoren. En av de neste på analytikernes liste er Seadrill.

– Vi vet at mange snuser på eiendelene i Seadrill, som skal ut av chapter 11 innen kort tid, sa analytiker Mo Dege i Pareto Securities i 2021.

Samtidig ble det i fjor det kjent at John Fredriksen-systemet hadde kjøpt seg opp til en eierandel på over fem prosent i den britiske riggkjempen Valaris.

Både analytikere og riggaktører har den siste tiden uttalt de forventer en opptur for riggbransjen de kommende årene, blant annet på grunn av en langt høyere oljepris.

Publisert:
Gå til e24.no