Første spadetak for Hydro-milliardanlegg i USA

Hydro-sjef Hilde Merete Aasheim markerte onsdag byggestarten for et nytt milliardanlegg i Michigan i USA. Produksjonen starter i 2023.

Fra spadetak-seremonien i USA. Fra venstre: Hydros direktør for aluminium Eivind Kallevik, konsernsjef Hilde Merete Aasheim og leder fro resirkulering Trond Olaf Christophersen.
Publisert: Publisert:

Anlegget i Cassopolis skal resirkulere brukt aluminium og årlig produsere rundt 120.000 tonn aluminium med lave utslipp under merkevaren Hydro Circal.

Dette produktet har en høy andel resirkulert metall, med utslipp på om lag 2,3 kilo CO2-ekvivalenter per kilo aluminium.

Onsdag tok Hydro-sjef Hilde Merete Aasheim første spadetak for det nye resirkuleringsverket.

– Verket i Cassopolis er en viktig milepæl i Hydros strategi for å doble bruken av aluminiumsskrap i produksjonen innen 2025, sier Aasheim i en melding.

Produksjonen skal starte i 2023, og verket vil ha rundt 70 ansatte.

Anlegget skal koste 150 millioner dollar (1,32 milliarder kroner).

Da Norsk Hydro i høst meldte at selskapet hadde tatt investeringsbeslutning for anlegget, ble kostnaden anslått til om lag 140 millioner dollar.

Illustrasjon av Hydros anlegg i Cassopolis.

Går til bilindustrien

Hydro har de siste årene satset mye på å markedsføre lettmetallet aluminium til bilindustrien. Lavere vekt gir lavere bruk av drivstoff i fossilbiler og strøm i elbiler.

Ifølge Hydro ligger rundt 90 prosent av de største aktørene i USAs bilindustri i Michigan, slik at det nye anlegget ligger strategisk plassert.

– Hydro har produsert aluminium like lenge som Michigan har laget biler. Her kommer vårt aluminium, som kan resirkuleres et uendelig antall ganger, virkelig til nytte, sier Aasheim.

– Med økt etterspørsel etter elektriske kjøretøy kommer også økt etterspørsel etter aluminium. Dette ser vi som en mulighet til å ta med oss vår egenutviklede resirkuleringsteknologi til USA og styrke vår posisjon i et voksende marked i Nord-Amerika, sier Aasheim.

Les på E24+

Verdens elbiler kan bli utslippsfrie med norsk hjelp

Publisert: